125 gr eritilmiş margarin
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı tozşeker
1 adet yumurta
1 paket vanilin kabartma tozu
Üzeri için:
5 subardağı süt
1 çay bardağı un
2 çorba kaşığı mısır nişaştası
1 çay bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı sanayağ klasik
2 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı hazır süt kreması
8 adet ananas dilimi
2 adet olgunlaşmış kivi
Çukur bir kaba unu alalım ortasını açalım, erimiş margarini, sütü, tozşekeri koyalım, oda sıcaklığındaki yumurtayı içine kıralım, vanilyayı, kabartma tozun ekledikten sonra hamuru yoğuralım kulak memesi yumaşaklığında bir hamur elde edelim. 10 dk dinlenmeye bırakalım. Yağladığımız tart kalıbına elimizle bastırırak kenararınada yerleştirelim çatalla birkaç yerinden delelelim hamurun kabarmaması için önceden ısıtılmış 175 dereede 20 dk üzeri sarıncaya ek pişirin ve çıkarın diğer tarafta orta ateşte tencereye sütü, tozşekeri, unu, nişaşta, margarini, yumurta sarılarını ilave ettikten sonra tel çırpıcı ile iki dakika karıştırın, tencerenin altını kısın, sürekli tel çırpıcı ile kıvam alıncaya kadar pişirin, muhallebiyi ocaktan alın, içine hazır süt kremasını ekleyip mikser ile beş dakika çırpın, pişrdiğimiz tartın içine muhallabiyi dökün, üzerini ananas ve kivi dilimleri ile süsleyin, buzdolabında 4 saat bekletin, soğuk olarak dilimleyip servis yapın.
|