| 
 
 
 | 
KREM ŞANTILI ETIMEK TATLISI | 
  | 
zumZUM 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2006 
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2499 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2006 
6,113 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
 
1 paket etimek
 
7 yemek kaşığı irmik
 
7 yemek kaşığı şeker
 
1 limonun kabuklarının rendesi
 
1 bardak şeker
 
2 bardak su
 
1 paket krem şanti
 
1 bardak süt
 
hindistancevizi
 
 
 
HAZIRLANIŞI
 
 
Etimekler borcama dizilir.1 bardak şeker tencereye konulup eriyip kahverengi bir renk alınca üzerine 2 bardak su ilave edilip karışıtırılır. Su döküldüğü zaman eriyen şeker sertleşir. Kaynayarak sertleşmiş şeker, eriyince  etimeklerin üzerine dökülür.diğer bir tarafta irmik süt şeker ve rendelenmiş limon kabuğu pişirilip etimeklerin üzerine dökülür. Buzdolabında soğtulduktan sonra 1 bardak soğuk süt ile hazırladığımız krem şanti üzerine dökülüp üstüde hindistancevizi ile kaplanır.
 
 
 
 
Fotoğraf "anka kuşu" tarafından gönderildi. 27.02.2020
  
 | 
 
 
 
 
 
 |