| 
 
| 
 
 
 | 
 
Krem Peynir Soslu Tavuk | 
 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156395 
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2021 
2,054 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
www.beypilic.com.tr
 
 
Beypiliç Tavuk Göğüs Eti 3 Adet
 
Süt 2 Yemek Kaşığı
 
Zeytinyağı Yarım Çay Bardağı
 
Limon Suyu 1 Tatlı Kaşığı
 
Soğan 1 Adet
 
Krema 1 Küçük Paket
 
Krem Peynir 4 Yemek Kaşığı
 
Dereotu 3-4 Dal
 
Sarımsak 2 Diş
 
Tuz 1 Çay Kaşığı
 
 
Tavuk etini marine etmek için zeytinyağını, limon suyunu, sütü, irice doğranmış soğanı karıştırın.
 
Tavuk göğüs etini boyuna ikiye keserek biraz inceltin. Etleri marine sosuyla karıştırıp üzerini kapatın ve buzdolabında birkaç saat bekletin. Bekletme işlemi bittikten sonra kremayı, havanda ezilmiş sarımsakları, krem peyniri ve tuzu sos tenceresinde çok kısık ateşte ısıtın.
 
Yapışmaz yüzeyli bir tavayı ocağın üzerine alın. Tava iyice ısınınca, marine ettiğiniz tavuk etini marine sosundan süzüp her iki yüzeyini iyice ızgara edin. Üzerine sarımsaklı kremalı sosu dökün. Kısık ateşte birkaç dakika daha pişirin. En son kıyılmış dereotu serpip bekletmeden servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Krem Peynir Soslu Tavuk Tarifleri Hindi Tarifleri
 | 
 
 
 
 |