| 
 
| 
 
 
 | 
 
Köz Patlıcanlı Simit Böreği | 
 
  | 
bahçevan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.05.2017 
Mesajlar: 33 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc125258 
Gönderme Tarihi: 12.May.2017 
1,281 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 yemek kaşığı margarin
 
2 adet patlıcan
 
1 adet kırmızı biber
 
1 su bardağı Iglo garnitür
 
4 yemek kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
 
10-15 dal doğranmış maydanoz
 
4 adet Milföy
 
İnce çekilmiş deniz tuzu
 
Değirmen karabiber
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
1 kaşık Susam, çörekotu
 
 
Milföyleri buzluktan çıkarıp oda sıcaklığına getirin.
 
Patlıcan ve biberleri közleyin.
 
Orta büyüklükte olacak şekilde doğrayıp genişçe bir kaba alın.
 
İçine beyaz peyniri, garnitürleri ve doğranmış maydanozları ve margarini ilave edip iyice karıştırın.
 
Tadına bakarak tuzunu ve karabiberini ekleyin.
 
Oda sıcaklığına gelmiş milföylerinizi unlayarak hafifçe açın. (Çok inceltmeyin)
 
Bir kenarına harcınızdan boylu boyunca koyup rulo yapın.
 
İki ucunu yumurta akıyla birleştirip yapıştırın. (Yumurta akı hamurların birleşmesi, yumurta sarısı da pişerken kızarması için kullanılır.)
 
Bir bıçak ile etrafına çentikler açın.
 
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpin.
 
Bu işlemi iç harcınız ve tüm milföyleriniz bitene kadar devam edin.
 
Hazırladığınız simitleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
 
Sıcak veya ılık servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Köz Patlıcanlı Simit Böreği Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
 | 
 
 
 
 |