| 
 | 
| Koz Böreği (Safranbolu Karabük) | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc173600 Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2023
 231 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Mine Bakkaloğlu
 
 14 adet köy yufkası
 250 gr tereyağı
 200 ml üzüm pekmezi
 400 gr ceviz
 400 gr şeker
 300 ml Su
 
 Bir kapta pekmez ve su karıştırılır. Tereyağı eritilir. Büyük bir tepsiye yufka konur.
 Üzerine pekmezli su ve tereyağı sürülerek ceviz dökülür. Yufkalar bitene kadar her kata aynı işlem yapılır.
 En son yufkayı koyduktan sonra pekmez ve yağ sürülerek fırında otuz dakika pişirilir.
 Diğer tarafta bir tencerede kalan pekmez, şeker ve su kaynatılarak şerbet yapılır.
 Koz böreği piştikten sonra üzerine ılık şerbet dökülür.
 Soğuyunca servis yapılır.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |