Bir patatesin kabuklarını soyun, havucu kazıyın, 300 gram bezelyeyi de ayıklayın.
Patatesleri tavla zarı gibi küçük parçalar, havuçları da yuvarlak dilimler halinde kesin. Sonra bu sebzeleri tuzlu suda haşlayın. Havuç zorlukla haşlandığı için önce onu, sonra bezelyeyi ve daha sonra da patatesleri atmak gerekir.
Eğer bezelye mevsimi değilse konserve kullanabilirsiniz. Bu iş için 125 gramlık bir kutu yeter. Bezelyeleri kutudan çıkardıktan sonra soğuk suda yıkayın.
Bir güvecin içine dört yumurta kırın, bir çay kaşığı tuz ve karabiber katın, hafifçe çırpın. Sonra karıştırmaya ara vermeksizin sırasıyle 50 gram rendelenmiş kaşer peyniri, bir kaşık irmik veya pirinç unu, bir bardak süt katın. Beri yanda haşlanmış olan sebzeleri süzün, bunları da güvecin içine katın, karıştırın. Omleti yapacağınız tavaya 30 gram tereyağıyle bir kaşık margarin koyup ateşe oturtun, yağ ısınınca bir baş soğanı rendeleyip içine atın. Soğan pembeleşmeye başlayınca güveçteki karışımı dökün. Omletin kabarması ve içinin de iyi pişmesi için ateşin ısısını hafifletin. 10 dakika sonra omleti çevirin, 10 dakika da öbür yanını kızartın. Her iki yüzünün de börek gibi kızarmasına dikkat edin.
|