|
|
KÖYLÜ KREPİ |
|
ferman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2010
Mesajlar: 45 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc51272
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2010
2,437 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 su bardağı un
3 yumurta
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı tereyağı
1 su bardağı süt
1 tutam tuz
pudra şekeri veya marmelat
Yapılışı:
Cam bir kapta yumurtalar çırpılır. Un konur. Çatalla karıştırılır. Yavaş yavaş süt-sıvı yağ, tuzu ilave edilir. Hamur sulu bir şekilde dinlenmeye bırakılır. Teflon tavaya az tereyağı konup kızdırarak yağlanır. Küçük bir kepçe hamurdan alıp tavanın ortasına akıtılır ve tavayı yana-öne çevirerek hamurun tavanın her yanma yayılması sağlanır ve bu işlem hamur bitene kadar tekrarlanır. Kızarmış krep çıkarılıp üzerine marmelat veya pudra şekeri sürülüp rulo yapılır.
|
|
KÖYLÜ KREPİ Tarifleri Kaygana Tarifleri
|
|