Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Charlot Tarifleri > Köy Usulü Kuzu Budu (1 adet - 41,863 defa bakıldı)

Köy Usulü Kuzu Budu


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Köy Usulü Kuzu Budu

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc62258
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2011
2,479 defa indirildi / yazdırıldı




2,5 kg'lık 1 kuzu budu (kemikleri çıkarılıp, fazla yağları ayıklanmış)
Harcı:
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
2 su bardağı haşlanmış pirinç
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1+1/4 su bardağı et suyu
Baharat torbası:
4 sap maydanoz
2 fiske kekik
1 defne yaprağı
Sosu:
2 büyük patlıcan
1+1/2 tatlı kaşığı tuz
3/4 su bardağı zeytinyağı
1 büyük dolmalık biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri ayıklanıp doğranmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
500 gr domates (kabukları soyulup küçük küp biçimi doğranmış)
1 çay kaşığı karabiber.

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°) getirip ısıtınız. Eti, düzgün olarak tahtanın üstüne yayıp bir kenara bırakınız.
Yağı orta boy bir tencerede kızdırıp pirinç, maydanoz, sarımsak, tuz ve biberi katınız. Arasıra karıştırarak 3 dakika pişiriniz. Tencereyi ateşten indiriniz. Tenceredeki harcı etin üstüne döşeyip eti rulo biçimi sardıktan sonra iple bağlayınız.
Baharat torbasını rosto tepsisinin dibine koyup, üstüne eti yerleştiriniz.
Et suyunu küçük bir tencerede kaynatınız. Kaynamaya başlayınca ateşten indirip etin üstüne dökünüz.
Eti, fırında, arasıra sosundan gezdirerek 2 saate yakın pişiriniz. (Ete bıçağın sivri ucu batırılınca açık renk su çıkarsa pişmiştir.)
Bu arada, patlıcanı küp biçiminde doğrayıp süzgece koyarak, üstüne bir tatlı kaşığı tuz serpiniz. Patlıcanın acı suyunun çıkması için 30 dakika bekledikten sonra kağıt peçeteyle kurulayınız.
Zeytinyağı orta ateşte kızdırıp, patlıcanları arasıra döndürerek 8-10 dakika, her yanları pembe olana kadar pişiriniz. Dolmalık biber, sarımsak, domates, kalan 1,2 tatlı kaşığı tuz ve karabiberi ekleyip arasıra karıştırarak 10 dakika, sosu koyulaşana kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten indirip, karışımı ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız.
Kuzu budunu fırından çıkarıp, ısıtılmış bir servis tabağına koyarak yanında patlıcanlı sosuyla servis ediniz.






Köy Usulü Kuzu Budu Tarifleri Charlot Tarifleri



(1 adet Köy Usulü Kuzu Budu 41,863 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort