Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 adet bütün köy tavuğu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
8 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Öncelikle iç malzemesi hazırlanır.
Soğan, sıvı yağ, tereyağı, biber salçası, karabiber, pul biber, reyhan ve tuz ilave edilerek karıştırılır.
Tavuğun iç kısmındaki taşlık, yürek ve ciğer gibi yerler çıkarılır.
Turunç suyu ve kepekle yıkanarak kokusunun çıkması sağlanır.
Tavuk yıkanıp temizlendikten sonra hazırlanan iç malzemesi tavuğun içerisine doldurulur.
Çok sıkı olmayacak şekilde yorgan iğnesi ve pamuklu ip yardımıyla dikilir.
Bu sayede içerisindeki soğan ve baharatlar dışarıya çıkarak tavuğun lezzetini artırır.
Bu şekilde hazırlanan tavuk tencereye konur.
Üzerine tavuğun boyunu geçecek kadar sıcak su ilave edilir. Suyun içerisine karabiber, pul biber ve tuz atılır.
Ayrıca tavuğun içerisinden çıkan taşlık, yürek, ciğer de aynı suyun içerisinde pişirilir. 3-4 saat kısık ateşte pişirildikten sonra dikilen ip elle çekilir.
Dövme pilavının üzerine öncelikle soğan harcı ilave edilir.
Daha sonra tiftiklenen tavuk eti ve pişirilen sakatatlarla süslenerek sunum yapılır.

|