Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Köy Tavuğu Dolması (Osmaniye)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Köy Tavuğu Dolması (Osmaniye)

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1067
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc183307
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2025
9 defa indirildi / yazdırıldı




Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

1 adet bütün köy tavuğu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
8 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı biber salça
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Öncelikle iç malzemesi hazırlanır.
Soğan, sıvı yağ, tereyağı, biber salçası, karabiber, pul biber, reyhan ve tuz ilave edilerek karıştırılır.
Tavuğun iç kısmındaki taşlık, yürek ve ciğer gibi yerler çıkarılır.
Turunç suyu ve kepekle yıkanarak kokusunun çıkması sağlanır.
Tavuk yıkanıp temizlendikten sonra hazırlanan iç malzemesi tavuğun içerisine doldurulur.
Çok sıkı olmayacak şekilde yorgan iğnesi ve pamuklu ip yardımıyla dikilir.
Bu sayede içerisindeki soğan ve baharatlar dışarıya çıkarak tavuğun lezzetini artırır.
Bu şekilde hazırlanan tavuk tencereye konur.
Üzerine tavuğun boyunu geçecek kadar sıcak su ilave edilir. Suyun içerisine karabiber, pul biber ve tuz atılır.
Ayrıca tavuğun içerisinden çıkan taşlık, yürek, ciğer de aynı suyun içerisinde pişirilir. 3-4 saat kısık ateşte pişirildikten sonra dikilen ip elle çekilir.
Dövme pilavının üzerine öncelikle soğan harcı ilave edilir.
Daha sonra tiftiklenen tavuk eti ve pişirilen sakatatlarla süslenerek sunum yapılır.







Köy Tavuğu Dolması (Osmaniye) Tarifleri Antalya Yemekleri



(1 adet Köy Tavuğu Dolması (Osmaniye) 21 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası