Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Makaleler > Köy Taptapası Van (1 adet - 5,772 defa bakıldı)

Köy Taptapası Van


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Köy Taptapası Van

Banu Atabay
Yazar

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489
Şehir: Beşevler ÇANKAYA
Kısa URL: https://ml.md/lc107477
Gönderme Tarihi: 10.May.2015
7,408 defa indirildi / yazdırıldı




İsmi oldukça farklı fakat görüntüsü ve lezzeti bir ekmek türü taptapa.
Van'da bulunduğumuz sırada bu isim dikkatimizi çekti, merak ettik ve dükkana girdik. Oldukça eski, salaş ve iptidai yöntemlerle üretim yapan ancak temiz ve düzenli çalışan bir işletmeyle karşılaştık.
Taptapa nedir? diye sorduğumuzda ustanın dudağında müstehsi bir gülümseme belirdi. "Siz nerelisiniz sizin oralarda taptapa yok mu" dedi? Usta gerçekten haklıydı görünüş bildiğimiz ortası delik tandır ekmeği idi. Bunun yanında tandırda tufka ekmeği de pişiriliyordu.
Fırında 4 personel 2 tandır kuyusunda çalışıyordu. Güzel bir koku fırını sarmıştı, hamurun içinde ne olduğunu sorduğumuzda, sadece un, su ve tuzdan oluşan mayasız hamur olduğunu öğrendik, demek ki iş malzemede değil ustalıktaymış.
Bu geleneksel Anadolu lezzeti oda ortamında yaklaşık 10 gün kadar dayanıyormuş, saklamak isterseniz, 10'lu paketlerde 5 lira karşılığı aldığınız yufka ekmekleri buzlukta muhafaza ederek çok uzun zaman sonrada tüketebiliyormuşuz.
Van'a geldiğinde bu basit ama kadim lezzeti mutlaka denemenizi öneriyorum.














Köy Taptapası Van Tarifleri Makaleler



(1 adet Köy Taptapası Van 5,772 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort