|
Köy Ekmeği (Meriç Edirne) |
|
aziz komşum
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.04.2016
Mesajlar: 34 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc142310
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2019
480 defa indirildi / yazdırıldı
|
Avrupa Birliği
Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı
4 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı tuz
12 su bardağı un
Ekşi maya
Yoğurma kabına 2 bardak un konur ve tuz ile baraber ekşi maya katılır. Yavaş yavaş ılık su eklenerek boza kıvamında bir hamur elde edilir. Bu karışıma yavaş bir şekilde un eklenerek yapışkan bir hamur elde edilir. Hamur üstü kapatılarak sıcak ortamda mayalanmaya bırakılır. 4-5 saat mayalandıktan sonra yoğurularak gazı çıkartılır. Istenilen kabıla un konarak bir parça hamur bu kaba alınır ve 1 saat kabarması için dinlendirilir. 200 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirilir ve servise hazır hale gelir.
|
|