| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Köy Böreği (Karabük) Tarifleri Artvin Yemekleri
| 
 |  
| Köy Böreği (Karabük) |  
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc86051 Gönderme Tarihi: 22.Oca.2013
 1,855 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 TC Karabük Valiliği
 
 Hamur için:
 Un
 Su
 Tuz
 1 çay bardağı yoğurt
 3 yumurta
 Süt
 Yoğurt
 Sıvıyağ
 250 gr kıyma
 1 kg ıspanak
 Kuru soğan
 Karabiber
 Tuz
 Üzeri için;
 1/2 çay kaşığı karbonat
 1 kase yoğurt
 
 Hamur hazırlanır, bu hamurdan yufkalar açılır. Diğer yanda ince doğranmış soğanla kıyma kavrulur. İnce doğranmış ıspanak kıymaya ilave edilir. Tuz ve karabiber karıştırılarak ocaktan alınır. Süt, yoğurt, yumurta ve yağ ile yufka hara hazırlanır. Her yufkanın arasına bu harçtan sürülür. İki yufkada bir ıspanaklı iç koyulur. Yoğurdun içine karbonat ilave edilerek sürülür. Kızarana kadar pişirilir.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |