Kısa URL: https://ml.md/lc182608
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2025
36 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2,5 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Üzerini ıslatmak için:
1 çay bardağı süt
Kreması için:
1 litre süt
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
200 ml sıvı krema
Üzerine:
3 adet muz
Damla çikolata
Yumurta ve şekeri köpük kıvamına gelene kadar çırpalım.
Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım diğer malzemeleri de ilave edip homojen bir şekilde çırpalım. Büyük dikdörtgen borcamı yağlayıp dökelim.
Havası gitmesi için bir kaç kez yere vuralım.
170 derece fırında 30 dk pişirelim ( fırın ayarı fırından fırına farklılık gösterir siz deneyerek bulabilirsiniz) pişen kek soğuduğunda üzerinden çok derine inmeyecek şekilde keselim ve alalım.
Rondoya koyup geçirelim.
Kekin üzerine 1 çay bardağı süt gezdirelim.
Kreması için tüm malzemeleri tencereye koyup karıştıralım kısık ateşte pişirelim kıvam alınca altını kapatıp ılımasını bekleyelim sonra sıvı kremayı ekleyip iyice karıştıralım.
Pişen kekin üzerine dilimli muzları ve damla çikolata koyalım kremayı üzerine döküp kek kırıntılarını her yerine gelecek şekilde yayalım.
Dolapta 1-2 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc183340
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2025
8 defa indirildi / yazdırıldı
Kek için:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İçi için:
3 adet muz
2 paket toz krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt
Geniş bir kabın içinde yumurtaları ve toz şekeri alın.
Krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın.
Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyin, karıştırmaya devam edin.
Kabartma tozu ve vanilyayı ekledikten sonra un ve kakaoyu eleyerek karışıma ilave edin.
Spatula ile karıştırarak homojen bir kıvam elde edin.
Yağladığınız yuvarlak fırın kalıbına kek karışımını dökün.
Önceden ısıtılmış 175°C fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
Pişip pişmediğini kontrol etmek için kekin içine bir kürdan batırabilirsiniz; eğer kürdan temiz çıkarsa kekiniz pişmiştir.
Toz krem şantiyi bir kaba alın ve soğuk sütü ekleyin.
Mikserle çırpın, koyu kıvamlı bir krem şanti elde edin.
Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Kekin üst kısmını dikkatlice bıçakla kesin, ardından düz bir hale getirin.
Kekin iç kısmını bir kaşıkla çıkarın.
İç kısmı dikkatlice çıkarmaya özen gösterin, kenarlarda biraz boşluk bırakın.
Dilerseniz, keki biraz ılık süt veya kahve ile ıslatabilirsiniz.
Muzları soyun ve kekin tabanına yerleştirin.
Hazırladığınız krem şantiyi muzların üzerine dökün ve güzelce yayılmasını sağlayın.
Kekin içini rondodan geçirip kremanın üzerine serpin.
Pastanızı buzdolabında en az 3 saat dinlendirin, ardından dilimleyerek servis edin.