https://www.bim.com.tr
 
 
3 parça Tazem Piliç Bonfile
 
6 diş sarımsak
 
1 kutu Dost krema
 
1 tatlı kaşığı Rafine sofram tuz
 
1 çay kaşığı Destan Karabiber
 
1 çorba kaşığı köri
 
1 tatlı kaşığı Destan tatlı toz biber
 
1 su bardağı su
 
2 çorba kaşığı Sole ayçiçek yağı
 
Üzeri için:
 
Nar taneleri
 
Maydanoz
 
 
3 parça tavuk bonfileyi iri küp şeklinde doğrayın ve üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile ekleyip karıştırın.
 
Geniş bir tavaya 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı ekleyin ve tavuk göğüslerini ilave edip güzelce renk alana kadar kavurmaya başlayın.
 
Ardından üzerine uzunlamasına ikiye kesilmiş 6 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı köri ve 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber ekleyin.
 
Baharatların açılması için tavaya 1 su bardağı su ve 1 kutu kreme ekleyip güzelce karıştırın ve kapağını kapatıp bir süre pişmeye bırakın.
 
Pişen tavukların üzerine nar taneleri ve maydanoz yaprakları serpince yemek için hazır.
 
 
 
  
 |