https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
500 gr tavuk göğsü (ince uzun doğranmış)
 
1 tatlı kaşığı paprika
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
tuz karabiber
 
Sos için:
 
1 adet soğan
 
Yarım adet meksika biberi
 
2 diş sarımsak
 
1 adet kapya biberi
 
1 yemek kaşığı köri
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 kutu krema (200 ml)
 
1/2 (yarım) su bardağı su
 
Tuz
 
Kişniş yaprakları
 
Wrap için:
 
2 adet lavaş
 
Marul
 
1 adet domates
 
Köri Soslu tavuk
 
 
Tavukları tuz, karabiber, paprika ve zeytinyağı ile 30 dk bekletin. Sıcak tavada mühürleyip, kenara alın.
 
Aynı tavada soğanı soteleyin. tava çok kuru ise biraz zeytinyağı ilave edin.
 
Sıra ile meksika biberi, sarımsak, kapya biberi, köri, biber salçası ve krema ilave edin. 2-3 dk pişirip su ilave edin.
 
Sosun içine tavukları alın ve 5 dk kadar beraber pişirin. tuz ve kişniş yaprakları ilave edin.
 
Lavaşa sıra ile tavuk, doğranmış marul, domates dilimleri dizip sarın.
 
 
 
  
 |