|
|
Köremen Böreği |
|
panzehir
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.03.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc74048
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2012
1,881 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg köremen
Yarım demet maydonoz
2 adet yufka
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süzme yoğurt
1 çay kaşığı susam
1 çay kaşığı çörekotu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Köremenleri temizleyip bol suyla yıkayın. Maydanozu temizleyip kıyın ve köremene ekleyip harmanlayın. Suyunu iyice süzüp elinizle iri parçalar şeklinde koparın. Süt, yoğurt ve zeytinyağını bir kapta karıştırın. Yufkaların üzerine bu karışımı sürün. Yufkaları bu şekilde yarım saat bekletin. Her bir yufkanın üzerine köremenli harcı yayıp rulo şeklinde sarın. Üzerine yoğurtlu karışımdan sürün. Çörekotu ve susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
|
|
Köremen Böreği Tarifleri Açma Börek Tarifleri
|
|