| 
 
| 
 
 
 | 
 
Köpüklü Kayısı Tatlısı | 
 
  | 
günyeli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.01.2016 
Mesajlar: 27 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc114355 
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2016 
1,665 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 su bardağı süt
 
2 yumurta sarısı
 
1 su bardağı kayısı suyu
 
1 su bardağı toz şeker
 
5 çorba kaşığı un
 
1 limonun rendesi
 
600 gram kayısı
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
2 yemek kaşığı pudra şekeri
 
2 yumurta akı
 
1 paket vanilya
 
 
Kayısıların çekirdeklerini ayıklayıp 4′e bölerek büyük dikdörtgen borcama aralıksız yerleştirin. Muhallebiyi hazırlamak için tüm malzemeyi el blenderiyle çırparak ocakta pişirip tekrar çırparak kayısıların üzerine döküp yayarak soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde yumurta aklarını köpükleşene kadar çırparak, vanilya ve toz şeker ve yağını ilave ederek tekrar çırpın. Çırptığınız malzemeyi soğuyan muhallebinin üzerine döküp yayarak  150 derece fırında üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin. Soğutarak servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Köpüklü Kayısı Tatlısı Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |