|
|
Köpüklü Kayısı Tatlısı |
|
günyeli
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.01.2016
Mesajlar: 27 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc114355
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2016
1,560 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
1 su bardağı kayısı suyu
1 su bardağı toz şeker
5 çorba kaşığı un
1 limonun rendesi
600 gram kayısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yumurta akı
1 paket vanilya
Kayısıların çekirdeklerini ayıklayıp 4′e bölerek büyük dikdörtgen borcama aralıksız yerleştirin. Muhallebiyi hazırlamak için tüm malzemeyi el blenderiyle çırparak ocakta pişirip tekrar çırparak kayısıların üzerine döküp yayarak soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde yumurta aklarını köpükleşene kadar çırparak, vanilya ve toz şeker ve yağını ilave ederek tekrar çırpın. Çırptığınız malzemeyi soğuyan muhallebinin üzerine döküp yayarak 150 derece fırında üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin. Soğutarak servis yapabilirsiniz.
|
|
Köpüklü Kayısı Tatlısı Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri
|
|