Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Söyleşiler > Koplu Baharat Tokat (1 adet - 33,574 defa bakıldı)

Koplu Baharat Tokat


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Koplu Baharat Tokat

Banu Atabay
Yazar

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489
Şehir: Beşevler ÇANKAYA
Kısa URL: https://ml.md/lc84454
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2012
4,176 defa indirildi / yazdırıldı




BA İşletmenizin tam adı nedir?

NK Koplu Baharat olarak geçiyor.

BA Siz sahibisiniz, burası çok eski bir kuruluş, kaç yıllık acaba?

NK Bizim büyük dedelerimizden başlayan bir süreçtir burası, büyük dededen dedeme, dedemden babama, babamızdan da biz iki kardeş olarak devam ettiriyoruz. İsimlerimiz Mehmet ve Namık Koplu.

BA Sizin adınız nedir?

NK Ben Namık Koplu, bu bizim ata mesleğimizdir, çocukluğumuzdan beri bu işin içinde yoğrulduk, özellikle sucuk, pastırma ve çemen konusunda uzmanlaştık.

BA Baharat konusunda Tokat'ın yeri nedir?

NK Bu özellikle Tokat mutfağının ürünüdür. Özellikle 12. yüzyıldan başlayan bir süreçtir, ipek yolu ile Tokat'a gelmiştir, halkımız bunu benimsemiş ve yemeklerinde kullanmaya başlamıştır.

BA Pastırmanın çıkışı nasıl olmuş?

NK Göçebe halinde yaşayan Türk boylarının "basturma" dediği pastırma, bu günlere kadar gelmiştir. Biz Koplu olarak yöresel ve geleneksel lezzetlerimizi hem Tokat’ımıza hem de bütün yurdumuza temin etmeye çalışıyoruz.

BA Resmi anlamda firmanız 1929 yılında kurulmuş...

NK Evet o resmisi ama ondandan çok daha önce başlamışız. Önemli olan tarih de değildir, önemli olan geçmişten günümüze kadar gelmesidir.

BA Soyulmuş sarımsağa kadar sucuk ve pastırma yapımında gerekli olan her türlü malzeme mevcut. Bunun oranlarınız siz biliyorsunuz ve Tokatlılar sizden etin ağırlığını söyleyip baharatlarını alıyorlar.

NK Hiç tereddüt etmeden gönül rahatlığıyla, geliyor, mesela "bana 5 kiloluk sucuk malzemesi verin" diyor. Biz de bu kiloya uygun sucuk malzemesini hazırlayıp veriyoruz. Tadı lezzeti değişmeden yıllardır aynı kalıyor.

BA Damak tadına uygun ve tam ölçülerde baharatlar hazır olarak sunuyorsunuz. Hatta şurada görüyorum, bez sucukların bezleri bile hazır.

NK Evet bu bezler dikilmiş ve hazır olarak halkımızın istifadesine sunuyoruz.

BA Bu bezin özellikleri nedir?

NK Bu Tokat'a özgü bez sucuğun boş bezleridir. Bu bez 2-3 defa yıkandıktan sonra kolalanmış bir bezdir.

BA Malzemesi galiba mermerşahi?

NK Biz mermerşah deriz, belli bir ölçüde dikiliyor ve Tokat bez sucuğunu korur ve uzun süre muhafaza eder. Vatandaşlarımız evde sucuklarını hazırlayıp bu bezlere basıyorlar.

BA Biz çok meşhur olan Tokat çemenini merak ediyoruz, özellikle firmanız bunu üretip bütün Türkiye'ye gönderiyor. Tokat çemeninin özelliği nedir?

NK Tokat Koplu çemenini uzun yıllardır üretiyoruz, tuz, sarımsak, baharat oranlarını, belirli bir standart üzerinden Tokat insanımızın damak zevkine uygun bir şekilde üretiyoruz. Bunu; kırmızıbiber, karabiber, kimyon, bahar, tarçın, karanfil, çok az zencefil, kişniş, sarımsak ve tuzdan imal ediyoruz. Tokat çemeninin bir özelliği de içinde hiç bir katkı maddesi ve koruyucu, renklendirici, tatlandırıcı bulunmamasıdır. Koplu Çemeninin üzerinde "hiçbir katkı maddesi yoktur" diye de yazar. Nefasetini uzun süre korur. Diğer çemenleri ağzınıza aldığınız zaman mil gibi ağzınızın içinde yuvarlanır, ama Tokat çemeni ağza alınca erir. İçindeki baharatlar vücuttaki birikmiş olan toksinleri atmaya yardımcı olur.

BA Bu çemen pastırma kaplaması olabiliyor mu?

NK Tabi aynı çemen pastırma üzerinde kullanılabiliyor.

BA Eti güzel bir şekilde kavrıyor ve dökülmeden eti muhafaza ediyor.

NK Tabi hem eti muhafaza ediyor, hem lezzet katıyor, mesela farklı çemenden yapılan pastırmalarda insanlar üstteki bu çemeni sıyırıp atabiliyorlar, ama bu çok rahatlıkla etle uyumlu oluyor.

BA Etle bütünleşiyor ve bir anlamda ete lezzet katıyor öyle mi?

NK Saten Tokat pastırmasının güzelliği biraz da çemenindendir, eti daha da lezzetli bir hale sokuyor.

BA Sizi Türkiye'nin değişik bölgelerinde fuarlarda görüyoruz, bundan sonra hedefleriniz neler?

NK Tokat insanının teveccühü ile bu günlere geldik. Tokat çemenini bütün Türkiye'ye tanıttık, ama amacımız yurtdışında da tanıtmak. Bu şekilde Türk kültürünü dışarıda tanıtmış olacağız tabi Tokat’ımızı da tanıtmış olacağız. Bu amaçla ilk etapta; Hollanda ve Almanya'ya ihracatımızı arttırmayı düşünüyoruz. Zaten bu ülkelere insanlarımız çemenimizi uzun yıllardan beri yanlarında götürüyorlar. Almanya'nın değişik bölgelerinde çemenimiz çok seviliyor. Bu bir arz talep meselesi eğer çemenimiz beğenilmemiş olsaydı, bu kadar açık ve talep oluşmazdı. Yani amacımız sadece malımızı satıp ticaret yapmak değil, aynı zamanda tanıtım da yapmak.

BA Tokat'ta başka şubeniz var mı?

NK Hayır efendim, organize sanayi bölgesinde fabrikamız var üretim orada yapılıyor, satışımızı burada yapıyoruz ama Tokat dahilinde yaklaşık 900 market ve satış noktasına ürünlerimiz ulaşıyor.

BA Maşallah, ürünlerinizi Ankara'da da görebiliyoruz.

NK Ankara'da bütün büyük marketlerde alış veriş merkezlerinde ürünlerimizi bulabilirsiniz.

BA Namık bey, çok teşekkür ediyoruz, Allah kazancınıza bereket versin.

NK Ben teşekkür ederim, kusura bakmayın, oldukça yoğun bir gündü.

BA Daha ne olsun, çok güzel bilgiler verdiniz, çok teşekkür ederim.


















Koplu Baharat Tokat Tarifleri Söyleşiler



(1 adet Koplu Baharat Tokat 33,574 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort