Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ağrı Yemekleri > Kömbe (Arguvan Malatya) (1 adet - 428 defa bakıldı)

Kömbe (Arguvan Malatya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kömbe (Arguvan Malatya)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171415
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2023
83 defa indirildi / yazdırıldı




Malatya Valiliği

1 kg un
1 kibrit kutusu yaş maya
2 su bardağı açma payı un
2 su bardağı ılık su
1 paket tereyağı
Üzeri İçin:
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
Biraz susam veya çörekotu
İçi İçin:
300 gr kıyma
4 adet patates
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salça
3 yemek kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Maydanoz

Un, su, tuz ve maya ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.
Nemli bir bezin altında mayalanmaya bırakın.
İçi için kıymayı biraz su ile ateşe koyun. Suyunu çekince yağ ile kavurun.
İçine küp şeklinde doğranmış soğan ilave edin ve soğanları hafifçe sarartın.
Salça, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber, doğranmış veya rendelenmiş patatesi karıştırarak ateşten alın. İçine kıyılmış maydanoz karıştırarak soğumaya bırakın.
Mayalanmaya bırakılan hamur, iki katına çıkınca mayalanmış demektir.
Hamuru 8 parçaya ayrın. Her parçayı tepsi büyüklüğünde açın.
Katların arasına 250 gr kadar tereyağı sürersek yufkanın tüm yüzeyini yağlamış olur.
4 yufkayı tepsiye üst üste koyduktan sonra hazırlanan içi tüm yüzeye yayın.
Aynı işlemi kalan 4 bezeye de uygulayın.
Küçük baklava dilimleri şeklinde kesin.
Yoğurt ve yumurta sürerek susam veya çörekotu döküp pişirin.
Kızartılan böreği alın. Üzerine hafifçe su çiseledikten sonra üzerini kapatıp buharı ile yumuşamasını sağlayın.
Sıcak olarak servis yapın.






Kömbe (Arguvan Malatya) Tarifleri Ağrı Yemekleri



(1 adet Kömbe (Arguvan Malatya) 428 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort