2 adet yufka
1 çay bardağı süt
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı ketçap
3-4 adet yeşil sivri biber
Yarım çay bardağı erimiş margarin
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
5-6 dilim sucuk
5-6 dilim sosis
Küçük bir tepsiyi yağlayınız.
2 yufkadan tepsi büyüklüğünde iki parça kesiniz.
Kenarlardan artan parçaları ayırınız.
Sütü, erimiş yağı, 1 yumurtayı bir kaba koyup, iyice karıştırınız.
Tepsi büyüklüğündeki yufkanın birini bu karışıma batırıp, tepsiye yayınız.
Yufka parçalarını da karışıma batırıp gelişigüzel tepsideki yufkanın üzerine koyunuz.
İkinci büyük yufkayı da karışıma batırıp, kırıntı yufkaların üzerine yayınız.
Sıvı arttı ise, onu da yufkanın üzerine dökünüz.
Domates salçasını, ketçabı hafif sulandırıp, yufkanın üzerine yayınız.
Sosisleri, sucukları küçük küçük doğrayıp, salçanın üzerine koyunuz
Aralarına domates parçaları, biberleri doğrayıp, koyunuz.
Tepsiyi fırına koyup, hafif pembe renkte pişiriniz.
Kalan 2 yumurtayı bir kaba kırıp, çatalla karıştırınız.
Pişen pizzayı fırından alıp, hemen üzerine çırpılmış yumurtayı, rendelenmiş kaşarpeyniri serpip, tekrar fırına koyunuz.
Yumurta pişince fırından alıp, keserek sıcak servis yapınız.
Not: Bu pizzayı; salam, mantar, ançuez vb. malzemelerle de yapabilirsiniz.
|