| 
 
 4 Yumurta
 2 çay bardağı şeker
 Yarım çay bardağı sıvı yağ
 Yarım paket kabartma tozu
 1 paket vanilla şekeri
 1 su bardağı un
 Üzüm veya fındık veya ceviz veya hindistancevizi
 
 Yumurtalar bir kaba konur üzerine şeker dökülür ve köpürünceye dek çırpılır. Vanilla şekeri, sıvı yağ eklenir ve yine çırpılır. Un eklenir çırpmadan üzerine kabartmatozu eklenir ve hepsi karistirilir ( kıvamı kalın ve akıcı olmalı) en son ne isterseniz ekleyebilirsiniz, ben hindistancevizi ve cikolata damlası eklerim genelde. Kek hamburu iyice karıştıktan sonra yağlanmış kek kalıbına alın ve 170 derecede pişirin, 15 dakika sonra keki çıkartıp şişen üst tabakasını bicakla kesin ki içindeki hamur yukari kabarabilsin. yaklasik 50 dakika sonra kek hazır.
 
 
 |