| 
 
 
 | 
Kolay Tavuklu Herise (Van) | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166659 
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2022 
434 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.sefabdullahusta.com
 
 
1 kilo aşurelik buğday
 
1 bütün tavuk
 
Tuz
 
Tereyağı
 
Pul biber
 
 
Buğday bir gece önceden sıcak suda bekletilir.
 
Ertesi gün tavuk yemeklik doğranıp tencerenin altına serilir. Suda bekletilen buğday üzerine dökülür.
 
Üzerine bolca su konur ve orta ateşte tavuk yukarı çıkana kadar kaynatılır.
 
Kapağı hiç açılmadan tavuk yukarı çıkmaya başladığında sürekli tahta kaşıkla ezilerek karıştırılır. Tuzu piştikten sonra atılır.
 
Pişmesini zorlaştırmasın diye yemek hazır olduğunda tereyağı eritip, pul biberli sos hazırlayıp üzerine dökülür.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |