| 
 
 
 | 
Kolay Su Böreği | 
  | 
gazo 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.11.2014 
Mesajlar: 60 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132880 
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2018 
804 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-5 tane ev yufkası
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
1 su bardağı süt
 
1 yumurta
 
Arası için:
 
1 kase böreklik peynir
 
 
Geniş bir kaba ılık su koyalım ve yufkaları tek tek suya sokup çıkaralım. Yağlanmış tepsinin içine bir yufka serelim üzerine böreklik peynir serpelim ve tekrar yufka serelim bu şekilde yufkalar bitene kadar devam edelim. Bir kaseye sıvıyağ yumurta ve sütü alıp iyice çırpalım ve böreğimizin üzerine gezdirelim. Son olarak çörekotu serpelim ve önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirip dilimleyerek servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Pratik Su Böreği | 
  | 
ercan kaftan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.03.2019 
Mesajlar: 27 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141263 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2019 
643 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gram tereyağı
 
1 paket kabartma tozu
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 su bardağı rendelenmiş sert beyaz peynir
 
6 adet yumurta
 
1 su bardağı lor peyniri
 
1 tutam tuz
 
3 su bardağı su
 
6 adet yufka
 
1 çay kaşığı karbonat
 
 
Yumurtaları derin bir kaba kırıp ılık tereyağı, su, kabartma tozu ve karbonatı ekleyin. Tel çırpıcı yardımıyla malzemeleri 1-2 dakika kadar çırpın. Diğer taraftan, fırın tepsisini yağlayın. Yufkalardan birini tepsiye buruşturarak yerleştirin. Hazırladığınız karışımdan bir kepçe kadar alıp yufkanın her tarafını ıslatın. İkinci yufkayı da buruşturarak tepsiye yerleştirin. Yumurtalı karışımdan bir kepçe kadar daha alıp, yufkanın üzerine yayın. Bir yufka daha alıp onu da aynı şekilde üzerine yayın.
 
İç harcı için kenarda bekleyen peynirleri karıştırıp yufkanın üzerine serpiştirin. Kalan yufkaları da aralarına yumurtalı sostan gezdirerek yayın. Bıçağın ucuyla ya da çatalla böreği rastgele delip kalan sosu da üzerine yayın. Böreği 5 dakika önceden ısıtıp 200 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar, en az 40-45 dakika pişirip çıkarın. Dilimleyerek servise sunun.
 
 
 
  
 | 
Kolay Su Böreği (Hazır Yufka) | 
  | 
nadja 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.03.2020 
Mesajlar: 32 Şehir: Kiev | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151024 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2020 
484 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
5 yufka
 
400 g beyaz peynir
 
Yarım demet maydanoz
 
3 yumurta
 
Bir tutam tuz
 
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
 
Yarım su bardağı süt
 
 
Beyaz peynir ve ince kıydığınız maydanozu karıştırın, kenara alın. Ayrı bir kapta yumurta, tuz, ayçiçek yağı ve sütü çırpın. İlk yufkayı yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine kenarları dışarıdan sarkacak şekilde yerleştirin.
 
Kalan 4 yufkayı 4 eşit parçaya bölün ve yumurtalı harca bulayın. Buladığınız yufkaların yarısını ilk kat yufkanın üzerine kapatın. Beyaz peynirli harcın tamamını yayın. Kalan yufkaları harcın üzerini örtecek şekilde yerleştirin. İlk yufkanın kenarlarını tepsinin içine doğru kapatın. Üzerine kalan yumurtalı harcı gezdirin.
 
Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra böreği dilimleyin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kolay Su Böreği | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166876 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2022 
411 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.dogrusucarrefoursa.com
 
 
6 adet hazır yufka
 
400 gr lor peyniri
 
3 adet yumurta
 
2 su bardağı süt
 
1 su bardağı su
 
Sıvı yağ
 
Tuz
 
 
Derin bir kaseye yumurtaları kırın. Tuz, sıvı yağ ve sütü ilave ederek çırpma teliyle karıştırın. Yufkaları ikiye katlayın ve üçgen yufkalar kesin. Derin bir kaba suyu doldurun ve üzerine birer kat yufka, lor peyniri ve yumurtalı harçtan paylaştırarak malzeme bitene kadar her kat için aynı işlemi tekrarlayın. İyice ıslanan hamur katlarını yağlanmış fırın tepsisine aktarın. Böreğinizi 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Kolay Su Böreği | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165852 
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2022 
335 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 böreklik yufka
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
2 su bardağı süt
 
3 yumurta
 
İçi için:
 
Bir kase beyaz peynir
 
Maydanoz
 
 
Yumurta, süt ve sıvı yağı büyük bir kapta karıştırın. İlk böreklik yufkamızı tepsiye yerleştiriyoruz.
 
İkinci yufkamızı birkaç parçaya bölerek karıştırdığımız sütlü karışıma batırıyoruz iyice ve ilk yufkanın üzerine yerleştiriyoruz. İç harcımızdan serpiyoruz ve yine iki yufka daha birkaç parçaya bölerek karışıma batırarak peynirli harcın üzerine yerleştiriyoruz.
 
Tekrar peynirden serpiyoruz ve geri kalan iki yufkayı da karışıma batırarak tepsiye döşüyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Hazır Yufkadan Su Böreği | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179208 
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2024 
304 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
6 adet yufka
 
1 su bardağı süt
 
Yarım su bardağı su
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
2 adet yumurta
 
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
 
2 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
 
1/4 demet doğranmış maydanoz
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta
 
2 yemek kaşığı susam
 
 
Bir kasenin içerisine süt, su, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip güzel bir şekilde çırpın.
 
Ardından ayrı bir kasede beyaz peynir, kaşar peynir ve maydanozu ekleyip karıştırın.
 
Fırın tepsisini yağlayın ve alt katmanına ilk yufkanızı kenarları dışarı sarkacak şekilde koyun.
 
Üzerine süt ile hazırlamış olduğunuz karışımından bir kepçe ekleyip güzelce yayın.
 
Kalan beş adet yufkadan dört tanesini iri parçalar halinde bölün ve süt harcına batırın.
 
Yufkanın ikisini ilk kat yufkanın üzerine ekleyin ve hazırladığınız iç harcın yarısını bu kata koyun.
 
Kalan yufka harçlarını harcın üzerini örtecek şekilde yerleştirin.
 
İlk kata sermiş olduğunuz ve dışarı sarkan yufkanın, sarkan kısımlarını tepsinin içerisine alın ve sütlü karışımı üzerine dökün.
 
Son bir adet kalan yufkanızı üzerini güzelce kapatacak şekilde tepsiye serin.
 
Kalan sütlü karışımı üzerine döktükten sonra ise çırpılmış yumurta ve susamları serpiştirin.
 
Böreği dilimleyin ve önceden ısıtılmış,195 derece ayarlanmış fansız programda yufkalar kat kat ayrılana kadar kontrollü bir şekilde pişirin.
 
Piştikten sonra böreği oda sıcaklığında biraz bekletip ardından servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kolay Su Böreği | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158543 
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2021 
301 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
5 adet yufka
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı sıvı yağ veya eritilmiş tereyağı
 
250 gram ezilmiş beyaz peynir
 
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 demet kıyılmış maydanoz
 
 
Bir adet yufkayı yağlanmış çukur bir fırın kabına yerleştirip, kenarlarını kaptan sarkıtın. Ayrı bir yerde yumurta, süt ve sıvı yağı karıştırın. Kalan yufkaları iri parçalar halinde parçalayıp, yumurtalı sütlü karışıma katın. Bu karışımın yarısını, çukur kaptaki yufkanın üzerine dökün. Ortasına harmanlanmış beyaz peynir, kaşar peyniri ve maydanozu boşaltın. Üzerine, kalan sütlü yufkalı karışımı boşaltın. Kenarlardan sarkan yufka parçalarını üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kolay Su Böreği | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170275 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2023 
245 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet böreklik yufka
 
İç Sosu İçin;
 
2 adet yumurta
 
Yarım su bardağı su
 
Yarım su bardağı süt
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
İç Harcı İçin;
 
Beyaz peynir
 
Kaşar peyniri
 
Maydanoz
 
Üzeri İçin;
 
1 adet yumurta
 
Susam
 
 
İlk olarak su, süt, yumurta ve sıvı yağı çırpalım.
 
Sonra İç harcı hazırlamak için, rendelenmiş kaşar peyniri ve beyaz peyniri karıştıralım ve biraz da maydanoz doğrayalım.
 
Ardından fırın tepsisine 1 yufkayı serelim.
 
Diğer 2 yufkayı bir kaç parçaya bölüp, sosa batırıp tepsiye güzelce yayalım.
 
Sonra iç harcın birazını dökelim, diğer 2 yufkayı da birkaç parçaya bölelim.
 
Böldüğünüz yufkaları sosa batırın ve tepsiye yayın.
 
Sonra kalan 1 yufkayı tepsinin üzerine serelim.
 
En son üzeri için yumurta sürelim, isteğe göre susam serpiştirin.
 
200 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Su Böreği (Hazır Yufka) | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177719 
Gönderme Tarihi: 12.May.2024 
231 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
6 adet yufka
 
250 gram beyaz peynir veya lor peyniri
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı su
 
2 adet yumurta
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
Tuz
 
Susam veya çörekotu (isteğe bağlı)
 
 
Öncelikle iç harcı için beyaz peyniri ufalayın veya lor peynirini ezerek hazırlayın. İsterseniz iç harcı zenginleştirmek için ince kıyılmış maydanoz veya rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.
 
Derin bir kasede süt, su, yumurta ve sıvı yağı iyice karıştırın. Karışımı hazırladıktan sonra bir kenara alın.
 
Yufkaları tezgaha serin. Yufkaları tek tek alıp, üzerine hazırladığınız sıvı karışımdan gezdirerek ıslatın. Islattığınız her yufkayı birbirinin üzerine koyun.
 
Islattığınız yufkaları dikdörtgen bir şekilde kesin. Her bir parçayı, iç harçla birlikte rulo şeklinde sarın.
 
Hazırladığınız ruloları hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürün. İsteğe bağlı olarak susam veya çörek otu serpiştirin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra sıcak veya ılık olarak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Hazır Yufkadan Kolay Su Böreği | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183679 
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2025 
161 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yufka
 
4 su bardağı süt
 
2 su bardağı su
 
2 adet yumurta
 
200 gram beyaz peynir (veya lor peyniri)
 
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
 
100 gram tereyağı (eritilmiş)
 
Tuz
 
 
Derin bir kapta süt, su, yumurtalar ve biraz tuzu iyice çırpın.
 
Peynir ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın.
 
Fırın tepsisini yağlayın. İlk yufkayı tepsiye serin ve hazırladığınız sütlü karışımdan bolca üzerine sürün (kaşık ya da fırça ile).
 
Üzerine ikinci yufkayı serin ve tekrar sütlü karışımdan sürün.Bu katmanların üzerine peynirli harçtan serpin.
 
Sonra üçüncü yufkayı serin, sütlü karışımdan sürün. Son yufkayı da serip, kalan sütlü karışımdan güzelce dökün.
 
Eritilmiş tereyağını en üste gezdirin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika, üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.
 
Fırından çıkarınca 10-15 dakika dinlendirin, sonra dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Hazır Yufkalı Su Böreği | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182175 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2025 
100 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 tane yufka
 
1 bardak sıvı yağ
 
3 yemek kaşığı un
 
1 yemek kaşığı sirke
 
Lor peynir (içine)
 
Maydanoz (içine)
 
Kırmızı toz biber
 
Karabiber
 
Tuz
 
1 yumurtanın sarısı (üzerine)
 
 
Öncelikle böreğin iç harcı için haşladığınız peynir ve maydanozu bir tabağa alın.
 
Peynir ve maydanozun içine tuzu ve baharatları da ekleyerek karıştırın.
 
Daha sonra bir kasenin için sıvı yağı, sirkeyi ve unu ilave edin.
 
Hazır yufkaları 4 veya 6 eş parça olacak şekilde üçgen biçiminde kesin ve hazırladığınız sosu yufkaya sürün.
 
Fırın tepsisini yağlayın ve 1 yufkayı tepsinin en altına serin.
 
Üzerine sirkeli sostan gezdirin ve hazırladığınız peynirli iç harçtan üzerine serpiştirin.
 
Daha sonra 1 yufkayı daha sererek ardından yine harcınızdan ilave edin.
 
Bunu son olarak bir yufka kalana kadar yapın ve onu sakladığınız yufkanın üzerine mutlaka sirkeli sos sürün.
 
En son kalan kuru yufkayı da tepsinin içine yerleştirin ve üzerine yumurta sürün.
 
Hazırlanan hazır yufkalı su böreğini 180 derece önceden ısıtılmış fırına yerleştirin.
 
Böreğin hem üstü hem de altı kızarana pişirin.
 
 
 
  
 | 
Hazır Yufkadan Su Böreği | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184324 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2025 
93 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet hazır yufka
 
3 adet yumurta
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
250 gram beyaz peynir veya lor peyniri
 
Yarım demet maydanoz (isteğe bağlı)
 
Tuz
 
 
Yumurtaları, sütü ve sıvı yağı bir kapta güzelce çırpın.
 
Karışım homojen olunca kenara alın.
 
Beyaz peyniri çatalla ezin, ince kıyılmış maydanoz ile karıştırın.
 
Tuzunu damak zevkinize göre ayarlayın.
 
Fırın tepsisini yağlayın. 
 
İlk yufkayı kenarlardan taşacak şekilde serin.
 
Kalan yufkaları parçalayarak sosla ıslatın ve tepsiye kat kat yerleştirin.
 
Her kata iç harçtan serpiştirin.
 
En üst kata tekrar bütün yufkayı serin, kalan sosu dökün.
 
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 30–35 dakika pişirin. 
 
Üzeri kızarana kadar kontrollü pişirin.
 
 
 
  
 | 
Su Böreği (Hazır Yufkayla) | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183759 
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2025 
67 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet hazır yufka
 
5 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 su bardağı süt
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı su
 
İç harcı için (peynirli):
 
250 gr beyaz peynir
 
Bir tutam maydanoz (isteğe bağlı)
 
 
Beyaz peyniri ufalayın, ince kıyılmış maydanozla karıştırın.
 
Sıvı yağ, süt, su ve yumurtayı bir kâsede iyice çırpın.
 
Fırın tepsisini yağlayın. İlk yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde serin.
 
Yufkaları kat kat dizin. Her yufkanın arasına sos dökün. 3 yufkadan sonra peynirli iç harcı eşit şekilde serpin.
 
Kalan yufkaları da aynı şekilde, her kata sos dökerek yerleştirin.
 
Üst katı kapatın. En alttaki yufkanın dışa sarkan kısımlarını en üste kapatın. Kalan sosu üzerine dökün.
 
Önceden ısıtılmış 180°C fırında üstü kızarana kadar (yaklaşık 30-35 dakika) pişirin.
 
 
Not: Böreği dilimleyip 5-10 dakika bekletirseniz daha kolay servis edilir. Arzu edersen tereyağı da ekleyerek lezzeti artırabilirsin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |