|
Kolay Su Böreği |
|
gazo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2014
Mesajlar: 60 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc132880
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2018
681 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 tane ev yufkası
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 yumurta
Arası için:
1 kase böreklik peynir
Geniş bir kaba ılık su koyalım ve yufkaları tek tek suya sokup çıkaralım. Yağlanmış tepsinin içine bir yufka serelim üzerine böreklik peynir serpelim ve tekrar yufka serelim bu şekilde yufkalar bitene kadar devam edelim. Bir kaseye sıvıyağ yumurta ve sütü alıp iyice çırpalım ve böreğimizin üzerine gezdirelim. Son olarak çörekotu serpelim ve önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirip dilimleyerek servis yapalım.
|
Pratik Su Böreği |
|
ercan kaftan
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.03.2019
Mesajlar: 27 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc141263
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2019
520 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı rendelenmiş sert beyaz peynir
6 adet yumurta
1 su bardağı lor peyniri
1 tutam tuz
3 su bardağı su
6 adet yufka
1 çay kaşığı karbonat
Yumurtaları derin bir kaba kırıp ılık tereyağı, su, kabartma tozu ve karbonatı ekleyin. Tel çırpıcı yardımıyla malzemeleri 1-2 dakika kadar çırpın. Diğer taraftan, fırın tepsisini yağlayın. Yufkalardan birini tepsiye buruşturarak yerleştirin. Hazırladığınız karışımdan bir kepçe kadar alıp yufkanın her tarafını ıslatın. İkinci yufkayı da buruşturarak tepsiye yerleştirin. Yumurtalı karışımdan bir kepçe kadar daha alıp, yufkanın üzerine yayın. Bir yufka daha alıp onu da aynı şekilde üzerine yayın.
İç harcı için kenarda bekleyen peynirleri karıştırıp yufkanın üzerine serpiştirin. Kalan yufkaları da aralarına yumurtalı sostan gezdirerek yayın. Bıçağın ucuyla ya da çatalla böreği rastgele delip kalan sosu da üzerine yayın. Böreği 5 dakika önceden ısıtıp 200 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar, en az 40-45 dakika pişirip çıkarın. Dilimleyerek servise sunun.
|
Kolay Su Böreği (Hazır Yufka) |
|
nadja
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2020
Mesajlar: 32 Şehir: Kiev |
Kısa URL: https://ml.md/lc151024
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2020
359 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
5 yufka
400 g beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
3 yumurta
Bir tutam tuz
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Yarım su bardağı süt
Beyaz peynir ve ince kıydığınız maydanozu karıştırın, kenara alın. Ayrı bir kapta yumurta, tuz, ayçiçek yağı ve sütü çırpın. İlk yufkayı yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine kenarları dışarıdan sarkacak şekilde yerleştirin.
Kalan 4 yufkayı 4 eşit parçaya bölün ve yumurtalı harca bulayın. Buladığınız yufkaların yarısını ilk kat yufkanın üzerine kapatın. Beyaz peynirli harcın tamamını yayın. Kalan yufkaları harcın üzerini örtecek şekilde yerleştirin. İlk yufkanın kenarlarını tepsinin içine doğru kapatın. Üzerine kalan yumurtalı harcı gezdirin.
Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra böreği dilimleyin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
|
Kolay Su Böreği |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166876
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2022
295 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.dogrusucarrefoursa.com
6 adet hazır yufka
400 gr lor peyniri
3 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
Sıvı yağ
Tuz
Derin bir kaseye yumurtaları kırın. Tuz, sıvı yağ ve sütü ilave ederek çırpma teliyle karıştırın. Yufkaları ikiye katlayın ve üçgen yufkalar kesin. Derin bir kaba suyu doldurun ve üzerine birer kat yufka, lor peyniri ve yumurtalı harçtan paylaştırarak malzeme bitene kadar her kat için aynı işlemi tekrarlayın. İyice ıslanan hamur katlarını yağlanmış fırın tepsisine aktarın. Böreğinizi 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
|
Kolay Su Böreği |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165852
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2022
236 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 böreklik yufka
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
3 yumurta
İçi için:
Bir kase beyaz peynir
Maydanoz
Yumurta, süt ve sıvı yağı büyük bir kapta karıştırın. İlk böreklik yufkamızı tepsiye yerleştiriyoruz.
İkinci yufkamızı birkaç parçaya bölerek karıştırdığımız sütlü karışıma batırıyoruz iyice ve ilk yufkanın üzerine yerleştiriyoruz. İç harcımızdan serpiyoruz ve yine iki yufka daha birkaç parçaya bölerek karışıma batırarak peynirli harcın üzerine yerleştiriyoruz.
Tekrar peynirden serpiyoruz ve geri kalan iki yufkayı da karışıma batırarak tepsiye döşüyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
|
Kolay Su Böreği |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158543
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2021
196 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
5 adet yufka
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ veya eritilmiş tereyağı
250 gram ezilmiş beyaz peynir
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1 demet kıyılmış maydanoz
Bir adet yufkayı yağlanmış çukur bir fırın kabına yerleştirip, kenarlarını kaptan sarkıtın. Ayrı bir yerde yumurta, süt ve sıvı yağı karıştırın. Kalan yufkaları iri parçalar halinde parçalayıp, yumurtalı sütlü karışıma katın. Bu karışımın yarısını, çukur kaptaki yufkanın üzerine dökün. Ortasına harmanlanmış beyaz peynir, kaşar peyniri ve maydanozu boşaltın. Üzerine, kalan sütlü yufkalı karışımı boşaltın. Kenarlardan sarkan yufka parçalarını üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Kolay Su Böreği |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170275
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2023
153 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet böreklik yufka
İç Sosu İçin;
2 adet yumurta
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
İç Harcı İçin;
Beyaz peynir
Kaşar peyniri
Maydanoz
Üzeri İçin;
1 adet yumurta
Susam
İlk olarak su, süt, yumurta ve sıvı yağı çırpalım.
Sonra İç harcı hazırlamak için, rendelenmiş kaşar peyniri ve beyaz peyniri karıştıralım ve biraz da maydanoz doğrayalım.
Ardından fırın tepsisine 1 yufkayı serelim.
Diğer 2 yufkayı bir kaç parçaya bölüp, sosa batırıp tepsiye güzelce yayalım.
Sonra iç harcın birazını dökelim, diğer 2 yufkayı da birkaç parçaya bölelim.
Böldüğünüz yufkaları sosa batırın ve tepsiye yayın.
Sonra kalan 1 yufkayı tepsinin üzerine serelim.
En son üzeri için yumurta sürelim, isteğe göre susam serpiştirin.
200 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin.
|
Hazır Yufkadan Su Böreği |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179208
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2024
135 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
6 adet yufka
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
2 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1/4 demet doğranmış maydanoz
Üzeri için:
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı susam
Bir kasenin içerisine süt, su, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip güzel bir şekilde çırpın.
Ardından ayrı bir kasede beyaz peynir, kaşar peynir ve maydanozu ekleyip karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayın ve alt katmanına ilk yufkanızı kenarları dışarı sarkacak şekilde koyun.
Üzerine süt ile hazırlamış olduğunuz karışımından bir kepçe ekleyip güzelce yayın.
Kalan beş adet yufkadan dört tanesini iri parçalar halinde bölün ve süt harcına batırın.
Yufkanın ikisini ilk kat yufkanın üzerine ekleyin ve hazırladığınız iç harcın yarısını bu kata koyun.
Kalan yufka harçlarını harcın üzerini örtecek şekilde yerleştirin.
İlk kata sermiş olduğunuz ve dışarı sarkan yufkanın, sarkan kısımlarını tepsinin içerisine alın ve sütlü karışımı üzerine dökün.
Son bir adet kalan yufkanızı üzerini güzelce kapatacak şekilde tepsiye serin.
Kalan sütlü karışımı üzerine döktükten sonra ise çırpılmış yumurta ve susamları serpiştirin.
Böreği dilimleyin ve önceden ısıtılmış,195 derece ayarlanmış fansız programda yufkalar kat kat ayrılana kadar kontrollü bir şekilde pişirin.
Piştikten sonra böreği oda sıcaklığında biraz bekletip ardından servis edebilirsiniz.
|
Su Böreği (Hazır Yufka) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177719
Gönderme Tarihi: 12.May.2024
122 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
6 adet yufka
250 gram beyaz peynir veya lor peyniri
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz
Susam veya çörekotu (isteğe bağlı)
Öncelikle iç harcı için beyaz peyniri ufalayın veya lor peynirini ezerek hazırlayın. İsterseniz iç harcı zenginleştirmek için ince kıyılmış maydanoz veya rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.
Derin bir kasede süt, su, yumurta ve sıvı yağı iyice karıştırın. Karışımı hazırladıktan sonra bir kenara alın.
Yufkaları tezgaha serin. Yufkaları tek tek alıp, üzerine hazırladığınız sıvı karışımdan gezdirerek ıslatın. Islattığınız her yufkayı birbirinin üzerine koyun.
Islattığınız yufkaları dikdörtgen bir şekilde kesin. Her bir parçayı, iç harçla birlikte rulo şeklinde sarın.
Hazırladığınız ruloları hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürün. İsteğe bağlı olarak susam veya çörek otu serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra sıcak veya ılık olarak servis edebilirsiniz.
|
|