|
Kolay Yufkadan Su Böreği |
|
uğurlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.05.2010
Mesajlar: 34 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc51573
Gönderme Tarihi: 13.May.2010
3,567 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yufka
6 yumurta
1 paket tereyağı
yarım bardak zeytinyağı
3 su bardağı su
1 kalıp beyaz peynir
2 paket kabartma tozu.
Su, erimiş tereyağı, sıvıyağ, yumurta, kabartma tozu bir kapta iyice çırpılır. Üç yufka aralarına hazırlanan karışımdan sürülerek tepsiye yerleştirilir. Ezilmiş peynir yufkaların üzerine eşit miktarda yerleştirdikten sonra diğer üç yufka da aynı şekilde hazırlanır. Kalan karışım bıçakla delinmiş yufkaların üzerine dökülerek fırında nar gibi kızartılır.
ML® Lavaş Böreği için tıklayın
|
KOLAY SU BÖREĞİ |
|
Nesli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2010
Mesajlar: 139 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc51329
Gönderme Tarihi: 03.May.2010
3,627 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Kg yufka
250 Gr margarin
2 Su bardağı yoğurt
2 Su bardağı rendelenmiş sert beyaz peynir
2 Adet yumurta sarısı (beyazını peynire ilave edin)
½ Demet maydanoz
Tavada margarini eritin.
Yufkaların üzerine sürün.
Bütün yufkalar bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın ve üst üste koyun.
Başka bir kabın içerisinde incecik kıyılmış maydanoz, beyaz peynir ve yumurta akını karıştırın.
Hazırladığınız bu harcı yufkaların en üstüne serpiştirin.
Yufkayı önce ortadan ikiye, sonra beş üçgen parçaya ayırın sigara böreği gibi sarın
Üzerini folyo ile kapatarak buzdolabında yağ donuncaya kadar bekletin buzdolabından çıkartıp suya batırın, önceden yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin Üzerine yumurta sarısı sürün Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
ML® Kırma Börek için tıklayın
|
Kolay Su Böreği |
|
amir
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.10.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc41612
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2009
3,561 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER:
6 YUFKA
6 YUMURTA
3 SU BARDAĞI SÜT
1/2 PAKET MARGARİN VEYA TEREYAĞI
1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
50 GR. KAŞAR PEYNİRİ (ARZUYA GÖRE)
1 PAKET KABARTAM TOZU
İÇİ İÇİN:
100 GR. BEYAZPEYNİR VEYA LORPEYİNİR
1 DEMET MAYDANOZ
Bir kabın içinde yumurtaları.sütü, eritip ılıttığımız margarini, sıvı yağı.kabartma tozunu çırparak karıştıralım. Margarinle yağlanmış bir tepsiye ilk yufkayı serelim. Üzerine fırça yardımıyla yumurtalı, sütlü harcı sürelim. 2. yufkanın üzerine ve aralarına yumurtalı, sütlü harcı sürüp üst üste serelim. Üzerine ezilmiş peynirle kıyılmış maydanozu karıştırarak yayalım. Kalan yufkaların da aralarına ve üzerine sütlü, yumurtalı harcı sürüp tepsiye serelim. Arzuya göre üzerine kaşar rendesi serpelim. Önceden ısıtılmış 220° ısılı fırında böreğin altı üstü pembeleşene dek pişirelim.
ML® Çabuk Börek için tıklayın
Fotoğraf "bacı kalfa" tarafından gönderildi. 03.07.2015
|
Kolay Su Böreği |
|
beslenme çantası
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.09.2008
Mesajlar: 22 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc27391
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2008
3,259 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet yufka
6 yumurta (ikisinin sarısı ayrılacak)
1 bardak sıvı yag
2 çorba kasığı margarin
1 sise maden suyu
2 bardak süt
i istenilen türde iç malzeme
Yapılışı
Tepsi yağlanır. Yufkalar arasına süt, yag, yumurta karışımı sürülerek tepsiye döşenir. 4 yufkanın üzerine hazırladığımız içten konulur. Üzerine tekrar yufkalar dösenir. Aynı şekilde diğer tarafta maden suyu ve 2 yumurta sarısı çırpılır. Börekler istenilen şekilde kesilir. Karışım üzerine dökülür. 2 kasık margarin de tepsiye yayılarak parçalar halinde konulur. 200 derecedeki fırında pişirilir.
ML® Fiyonk Böreği için tıklayın
|
Kolay su böreği |
|
gülnihal
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.06.2008
Mesajlar: 26 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc24271
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2008
3,770 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
5 adet Yufka
5 adet Yumurta
1 su bardağı Sıvı Yağ
1 su bardağı Su
İçi için;
150 gr Beyaz Peynir
Maydanoz
Derince bir kap içinde yumurtaları, sıvıyağı ve suyu iyice çırpın. Bu karışımın içine parçalara bölmüş olduğunuz yufkaları batırın. Yufkaları tepsiye yaydıktan sonra aralarına rendenmiş peynir ve kıyılmış maydanoz karışımından serpip, üzerlerine yeniden yufka serin. Yufkalar ve iç malzemesi bitinceye kadar bu işlemi yapın. Kolay su böreğini 200 derece ısıda pişmeye bırakın.
ML® Mektup Böreği için tıklayın
|
PRATİK SU BÖREĞİ |
|
MelisU.
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2007
Mesajlar: 26 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc20746
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2008
3,467 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yufka
5 yumurta
2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
2 su bardağı süt
2 kibrit kutusu kadar gravyer peyniri
3 çorba kaşığı margarin
2 kibrit kutusu kadar kaşar peyniri
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
Derin bir kâseye yumurtaları kırarak çatalla çarpınız. Rendelenmiş peynirleri, sütü, yağı, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilâve ederek hepsini karıştırınız.
20-25 cm. çapında kenarlı bir tepsiyi yağlayınız. Yufkanın düzgün olanını tepsiye döşeyerek kenarlarını etrafından sarkıtınız. Diğer yufkaları 4 eşit parçaya bölünüz. Tepsiye bir servis kaşığı iç koyarak yayınız. Üzerine 1/4 yufka yerleştiriniz. Fazla gelen köşeleri kesip boş kalan yerlere döşeyiniz. 1 servis kaşığı iç koyup tekrar yayınız. Bu işleme yufka bitinceye kadar devam ediniz.
Tepsiden sarkan kısımları üste kapatınız. Orta hararetli fırında pembe renkte pişiriniz. Büyük yuvarlak servis tabağına ters çevirip dilimleyerek servis yapınız.
ML® Bonbon Böreği için tıklayın
|
KOLAY SU BÖREĞİ (Hazır Yufkadan) |
|
nadire
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.11.2007
Mesajlar: 33 Şehir: Kozan-Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc19523
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2007
14,071 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
4 adet yufka,
1/2 kg. süt,
1 adet küçük sana,
3 yumurta,
150 gr. beyaz peynir,
1 demet maydanoz.
Yapılışı:
1- Üç yumurtayı porselen bir kaseye kırıp çatalla iyice karıştırınız.
2- Ilık haldeki sütü yumurtaya ilave ediniz.
3- Yağı hafif eritip bunu da yumurtaya katıp hepsini iyice karıştırınız.
4- Bir yufkayı yağlanmış tepsiye yayınız.
5- 2 yufkayı küçük parçalara ayırıp süte karıştırınız.
6- Bu kanşımı'buzdolabına koyup 15-20 dakika bekletiniz.
7- Bu müddetin sonunda karışımı tepsideki yufkanın üzerine yayarken ara ara maydanoz karıştırılmış peyniri de ilave ediniz.
8- Kalan bir yufkayı da üzerine kapatınız.
9- En üste erimiş bir iki kaşık yağ gezdiriniz.
10-Orta hararetli fırında altını üstünü pembe renkte kızartınız.
ML® Kolay Su Böreği için tıklayın
|
PRATİK SU BÖREĞİ |
|
tolky
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 54 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc2995
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
4,026 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1/2 kg süt
4 adet yufka
3 adet yumurta
1 demet maydanoz
150 gr beyaz peynir
1 adet küçük margarin
HAZIRLANIŞI
Üç adet yumurtayı bir kaseye koyup iyice çırpın, üzerine ılık süt ve biraz eritip soğuttuğunuz yağı ilave edip, kanştırın. Yufkalardan ikisini ufak parçalara bolüp, bu kanşıma bulayın, daha sonra buzdolabında 15 dakika bekletin. Bir yufkayı yağladığınız bir tepsiye yayın, üzerine hazırladığınız bulamacı dökün, maydanozla beyaz peyniri de serpin,daha sonra kalan yufkayı bunların üzerine örtün. En üste iki kaşık yağ gezdirip orta hararetli fırında, üzeri kızanncaya dek pişirin.
ML® Kolay Su Böreği (görsel)
|
Kolay Su Böreği (Hazır Yufkadan) |
|
tolky
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 54 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc2994
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
4,702 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Yufka
Yarım paket margarin
3 yumurta
250 gr beyaz peynir
Yarım şişe süt
Maydanoz
Sütü, yumurtaları, eritilmiş ve soğumuş margarini porselen bir kaba koyarak ve karıştırın. 2 yufkayıküçük küçük didikleyerek karışıma ekleyin, peyniri ve maydanozu da ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra, 45 dk. buzdolabında bekletin. Normal bir tepsiyi yağlayın, 1 adet yufkayı tepsiye serin. 45 dk. sonra karışımı buzdolabından çıkartın ve tepsiye serdiğiniz yufkanın üzerine dökün. Yanlardan taşan yufkayı karışımın üzerine kıvırın ve diğer yufkayı karışımın üzerine koyun. Böreğin üstüne eritilmiş margarin sürüp 150 C sıcaklıkta olan fırında pişirin. Börek kızarıncaya kadar fırından çıkartmayın.
ML® Su Böreği için tıklayın
|
|