| 
 
 
 | 
KOLAY ŞEFTALİLİ MUHALLEBİ | 
  | 
dumrul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.02.2010 
Mesajlar: 38 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46827 
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2010 
3,027 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ
 
1 kg. süt
 
3-4 adet yarma şeftali
 
100 gr. pirinç unu
 
8 çorba kaşığı tozşeker
 
vanilya
 
 
YAPILIŞI
 
Tencereye pirinç unu, şekeri koyup karıştırınız. Soğuk sütü yavaş yavaş katınız. Tencereyi ateşe koyup karıştırarak muhallebiyi pişiriniz. Şeftalilerin kabuklarını soyup ikiye ayırınız. Muhallebi kâselerinin alt kısmına yarım şeftali koyup şeftalinin üstü tamamen kapanmcaya kadar muhallebi koyunuz. Diğer kâseleri de aynı şekilde düzenleyiniz. Üstlerini şeftali, fıstık ile süsleyip servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |