500 gr. Dana kıyma
 
100 gr. Patlıcan
 
100 gr. Dolmalık kabak
 
200 gr. Patates
 
200 gr. Domates
 
1 çay kaşığı Karabiber
 
1 çay kaşığı Yenibahar
 
1 demet Maydanoz
 
500 gr. Sıvıyağ
 
1 çeyrek bayat ekmek
 
1 ad. Yumurta
 
1 ad. Soğan (rende)
 
Tuz
 
 
Kıymanın içine ıslatılmış ekmek sıkılarak, rende soğan konur. Diğer baharat, tuz, yumurta, kıyım maydanoz ilave edilip, yoğrulur. Ufak, ufak köfte hazırlanır. Köfteler tepsiye dizilip, 200 C. Fırında pişirilip, yağsız bir şekilde maşa tepsiden çıkarılıp, bekletilir. Patlıcanlar az siyahı kalacak şekilde soyulur, kabaklar tırtıllı soyulur. Bu sebzelerle birlikte, patates, domates ve biberler kuşbaşı doğranıp, yağda kızartılıp, süzdürülür. Derin bir kaba bir bir kat kızarmış sebzeler, üstüne köfteler konup, folyo kağıdı ile kapatılarak yarım saat fırında pişirilir.
  
 |