| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kolay Patlıcan Kebabı | 
 
  | 
ilke 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 24.03.2009 
Mesajlar: 19 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34766 
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2009 
2,201 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 adet patlıcan
 
Yarım kg biftek
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet kırmızı biber
 
1 adet sivri biber
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yarım tatlı kaşığı karabiber
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ
 
 
Önce patlıcanlar soyulur, parmak şeklinde doğranır ve tuzlu suda yarım saat bekletilir. Daha sonra suyu süzülür ve bol yağda pembe renkte kızartılır. Soğan ve biberler ince kıyılır. Tavaya yağ bırakılır ve malzemeler eklenir, yumuşayana dek kavrulur. Çubuk şeklinde doğranmış biftek atılır, suyunu bırakıp çekene dek pişirilir. Ateşten almadan hemen önce tuz ve karabiber serpilir. Kızaran patlıcanlar yayvan bir kaba konur. Üzerine kavrulan etli karışım bırakılır. Sıcak olarak sofraya getirilir.
 
 
ML® İçli Kebap (görsel)
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kolay Patlıcan Kebabı Tarifleri Kebaplar
 | 
 
 
 
 |