https://www.sultanmarketing.kz
2 paket Sultan Petit Beurre bisküvisi
200 ml vişne suyu
3 yemek kaşığı ufak kuru üzüm
200 g tereyağı
6 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı kahverengi şeker
Kuru üzümü 30 dakika vişne suyuna koyup, sonra ayrı ayrı alın. Sultan Petit Beurre bisküvisini iri parçalara parçalayın. Tereyağını eritin. Ona kakaoyu ekleyip kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Şeker ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Sonra ateşten alın.
Ondan sonra kakao katkısına 6 yumurta sarısını ekleyip soğumadan bisküvinin üzerine dökün ve kuru üzümü ekleyip güzelce karıştırın. Katkıyı alüminyum yaprağa koyun, iyice sıkıp rulo yaparak sarın.
Kenarlarını bükerek 2 saat dondurucuya yada bütün gece buzdolabına koyun.
İkram etmeden önce dilimlere kesip yaprağı kaldırın.
|