3 adet biraz iri patates
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ılık süt
300 gram dana kıyma
1 kuru soğan
3 sivri biber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
100 gram kaşar peyniri
Patatesleri güzelce yıkadıktan sonra fazla yumuşak olmadan haşlayın. İçlerini, kenarlarının biraz kalınca kalmasına dikkat ederek, bir kaşık yardımıyla çıkarın. İç kısımlarından çıkan patatesleri, fazla soğumasına izin vermeden, tereyağı ve süt ile ezerek püre haline getirin. Diğer taraftan kıymayı, soğan, biber ve yağ ile kavurun ve kumpirin iç kısmını oluşturun. Patateslerin dış kısımlarını hafifçe tuzlayarak, kıymalı iç ile doldurun. İç kenarlarına kaşar peyniri yerleştirin. Önceden hazırlanan püreyi ister kaşık yardımıyla, isterseniz de sıkma torbasına koyarak kumpirlerin üzerini kaplayacak şekilde ilave edin. 180 derece ısınmış fırında 20 dakika kadar pişirdikten sonra, üzerine arzu ederseniz baharat ilavesi ile sıcak olarak servis edebilirsiniz.
|