|
|
KOLAY KARPUZ KABUĞU REÇELİ |
|
nezaket
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.02.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc46894
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2010
3,966 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
1 kg. kadar kalın karpuz kabuğu
1,5 kg. tozşeker
1 limon suyu
YAPILIŞI
Karpuz kabuklarını yıkayıp yeşil kısımlarını ince soyduktan sonra beyaz kısmını üçgen şekillerde doğrayıp haşlayınız. Daha sonra karpuz kabuklarını kireç suyuna koyup yarım saat kadar beklettikten sonra 5-6 kez yıkayınız. 1,5 kg. tozşekeri bir tencereye koyup üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su koyduktan sonra kıvamlı bir şurup hazırlayınız. Haşladığınız karpuz kabuklarını içine atıp 2-3 saat kadar kısık ateş üzerinde kaynatınız. Tencereyi indirmenize yakın, 1 limon suyu da katıp 2-3 taşım daha kaynatınız. Sıcak olarak kuru kavanozlara boşaltıp soğuduktan sonra kavanozların kapaklarını kapayınız. Serin bir yerde muhafaza ediniz. Gerektiğinde kullanınız.
Fotoğraf "aççı kız" tarafından gönderildi. 25.06.2020
|
|
KOLAY KARPUZ KABUĞU REÇELİ Tarifleri Marmelat Tarifleri
|
|