|
|
Kolay Boza |
|
masalcı teyze
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.02.2011
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc62712
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2011
3,142 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo bulgur
750 gram toz şeker
1 yumurta büyüklüğünde mayalanmış hamur
Bulguru ayıklayıp, yıkayınız. Üzerini örtecek kadar su koyarak, akşamdan ıslatmaya bırakınız. Ertesi gün pembeleşinceye kadar pişiriniz ve ince elekten geçiriniz. Sonra şekerle beraber tekrar ateşe oturtunuz. Şeker eriyinceye kadar karıştırınız. Daha sonra derince emaye Veya porselen bir kaba alınız. Arasıra kaymak bağlamaması için karıştırıp ılıklaşıncaya kadar, içine bir yumurta büyüklüğünde mayalı ekmek hamuru temiz bir tülbentle bağlanmış olarak koyunuz. Kapağı örtünüz. Normal hararetli bir fırında tutunuz. 3 - 4 saatte bir karıştırarak göz - göz olunca serin yere alınız. Tuzsuz leblebi ile servis yapınız.
|
|
Kolay Boza Tarifleri İçecekler
|
|