| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kolay Balık Buğulama | 
 
  | 
Ebru San 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.05.2009 
Mesajlar: 21 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36456 
Gönderme Tarihi: 15.May.2009 
2,496 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 kişilik
 
1 adet beyaz etli balık
 
1 buçuk su bardağı domates suyu
 
1 subardağı su
 
2 adet defne yaprağı
 
2 diş sarımsak
 
1 adet soğan
 
3 çay kaşığı sıvı yağ
 
1 çorba kasığı un
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kırmızıbiber
 
1 dilim limon
 
1 çorba kaşığı soya sosu
 
Tuz
 
 
Mevsimlik beyaz etli balığı fileto biçiminde temizleyin. Geniş bir tencereye alın. 1 buçuk su bardağı domates suyu ve 1 su bardağı suyu tencereye dökün. 2 adet defne yaprağını tencereye ekleyin. 2 diş sarımsağı dövün. Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağla birlikte tencereye alm. 1 dilim limon, soya sosu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızıbiber ve yeterli miktarda tuz ilave edin. Tenceredeki su kayna-yınca, üzerine 1 çorba kaşığı unu yavaş yavaş serpin. Topaklaşmaması için kaşıkla iyice karıştırın. Bu şekilde 5-10 dakika daha kaynatın. Daha sonra çukur bir servis tabağına alm. Dilerseniz üzerine bir miktar baharat ve ince kıyılmış dereotu ekleyip sıcak şekilde servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kolay Balık Buğulama Tarifleri Balıklar
 | 
 
 
 
 |