| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kolay Arnavut Böreği | 
 
  | 
balzamik 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.09.2011 
Mesajlar: 28 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68183 
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2011 
2,812 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 su bardağı ılık su (gerekirse yarım su bardağı daha)
 
1 kilo un
 
1 çay kaşığı tuz
 
İçi için:
 
1,5 kilo ıspanak
 
1,5 su yoğurt
 
Üzeri için:
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
7 çorba kaşığı sıvı yağ
 
 
Derin bir kabın içine un, ılık su ve tuzu koyup sert bir hamur yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Daha sonra 20 adet beze yapın. Her bir bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın ve 10 bezenin arasına erimiş yağ sürüp üst üste koyun. Diğer 10 bezeyi de aynı şekilde hazırlayın. Daha sonra üst üste konulan 10 bezeyi oklava yardımıyla tepsinizin büyüklüğünde açın. Fırın tepsisinin altına yerleştirin, arasına  ince kıyılmış ıspanak ve yoğurdu karıştırıp yayın. Üzerine kalan 10 yufkayı da açıp üzerine kapatıp kenarlarını yapıştırarak birleştirin. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "şahbaz" tarafından gönderildi. 09.04.2015
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kolay Arnavut Böreği Tarifleri Arnavut Yemekleri
 | 
 
 
 
 |