|
|
Kol Böreği |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc53896
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2010
1,935 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler (8 kişilik):
1 bardak su
1 bardak yoğurt(tabiki sütaş)
4 çorba kaşığı margarin yada tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
un tuz. açmak için
4 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı un
iç harcı:
500 gram yağsız kıyma
2 çorba kaşığı margarin
2 kuru soğan
tuz karabiber
peynir ve maydanoz
üstü için:
1 yumurtanın sarısı
biraz sıvı yağ karışımı
Yapılışı
derin bir kabın içine su,yoğurt,tuzu koyup yavaş yavaş unu katarak yumuşak bir hamur elde edelim.bir kenarda kıyma ve soğan harcımızı kavurup hazırlayalım. börek tepsisini yağlayıp börekten ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler yapalım.beş tane bezeyi tabak büyüklüğünde açalım ve herbirinin arasına yağ sürelim.bezeler bitene kadar beşli grup yapalım.her beşli bezeyi nişasta kullanarak açıp büyütebildiğimiz kadar büyütelim.içine harcımızı koyup oklavaya saralım sonra içinden oklavayı çekip çıkartalım.tepsinin ortasından başlayarak yerleştirelim yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapıp üzerine yumurta sarısı yağ karışımını sürelim ve çörek otu serpelim. 175 C de 25 dakika pişirelim.
|
|
Kol Böreği Tarifleri Sütaş Yemek Tarifleri
|
|