| 
 
 Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 3 adet yumurta
 300 gr. un
 1 su bardağı sıvı yağ
 150 gr. dövülmüş ceviz içi
 100 gr. pudra şekeri
 1/2 lt. süt
 250 gr. kuşburnu marmeladı
 1 paket kabartma tozu
 
 Derin bir kapta süt, un, sıvı yağ, yumurta, kabartma tozu ve çay kaşığının ucuyla tuz boza kıvamına gelinceye kadar iyice çırpılır.
 Krep tavası yapışmayı engellemek için hafif yağlanır.
 Tava kızdırılır. Tava kızdırıldıktan sonra çırpılarak hazırlanan malzemeden bir kepçenin yarısı olacak miktarda alınarak tavaya konur.
 Kısık ateşte malzemenin her iki tarafı da hafif kızarana kadar pişirilir.
 Pişen krepler tavadan alınarak düz bir tabağın üzerinde içerisine kuşburnu marmeladı ve dövülmüş ceviz içi konularak rulo şeklinde sarılır.
 Kesilerek dört parçaya ayrılır.
 Servis tabağında üzerine pudra şekeri serpilerek sunulur.
 
 Not: Yerken kenarlarından taşmaması için krep içerisine çok fazla marmelat konmaması gerekmektedir.
 
 
  
 
 |