| 
 
 
 | 
Kok Kavurma (Otlukbeli Erzincan) | 
  | 
barikat 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 21.11.2019 
Mesajlar: 19 Şehir: Tokat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146960 
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2020 
1,145 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 
250 gr. pancar sapı, biber ve domates turşusu 
 
3 adet yumurta 
 
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı 
 
 
250 gr. turşu, ekşisi gitsin diye 1 litre suya konularak kaynatılır. 
 
Bu işlemden sonra turşular süzülür.
 
Bir tavada 1 çay bardağı kadar tereyağı eritildikten sonra süzülen turşular da atılarak karıştırılır.
 
Turşular yağda 5 dk. kavrulduktan sonra üzerine 3 yumurta kırılarak pişirilmeye devam edilir.
 
Daha sonra tabaklara alınarak servis edilir. 
 
 
Not: Saplı bitkilere 'kok' denir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |