| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 Köftesi için:
 120 gr dana kıyma
 20 gr ince kıyılmış kuru soğan
 15 gr ince kıyılmış maydanoz
 Tuz
 1 lt ılık su
 750 gr pırasa
 100 gr küp doğranmış patates
 100 gr mısır unu
 80 gr havuç
 50 gr kuru soğan
 40 gr tereyağı
 5 gr kırmızı pul biber
 Tuz
 
 Kıyma, soğan maydanoz ve tuzu yoğurup küçük misketler haline getirip bir kenara koyunuz.
 Tüm sebzeleri yemeklik küp şeklinde doğrayınız.
 Bir tencerede sırasıyla soğanı, pırasayı, havucu ve patatesi tereyağı ile kavurun.
 Üzerine suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca köfteleri yavaşça ekleyin ve orta hararette 10 dk pişirin.
 Soğuk su ile mısır ununu sulandırın ve hızlıca karıştırarak tencereye ekleyin.
 Tuzunu ekleyin. 10 dk. daha pişirin ve üzerine pul biber serpiştirerek servis edin.
 
 Not: Mısır unu ekledikten sonra koyu olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.
 
 
  
 
 |