Ebru Omurcalı
3 Adet Patates
3 Adet Domates
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Adet Kırmızı Biber
1 Adet Soğan
5 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1/2 Çay Kaşığı Muskat Rendesi
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
2 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Bardağı Taze Kekik
250 Gr. Kıyma
1 Adet Kuru Soğan
1 Çay Kaşığı Kimyon
1/2 Çay Kaşığı Kekik
1 Çorba Kaşığı Taze Nane
Köfteyi hazırlamak için kıymayı, rendelenmiş kuru soğanı, tuzu, kişnişi, kimyonu, kekiği, taze naneyi bir kaba alalım ve yoğuralım. Fındık büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayalım.
Öte yanda tereyağında, küp doğranmış soğan ve biberleri kavuralım. Yine küp şeklinde doğranmış domatesleri ve patatesleri ekleyerek soteleyelim. Su ilave edelim ve bir taşım kaynattıktan sonra hazırladığımız köfteleri ilave edelim. Kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Tuzu, karabiberi, muskatı ve pul biberi ilave edelim. Taze kekikle beraber servis yapalım.
|