|
Köfte ve Kuş Üzümlü Bulgur Pilavı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174277
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2023
119 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pınar İllaki Lokum Köfte
2 Su Bardağı Bulgur
1 Çay Bardağı Kuş Üzümü
1 Buçuk Çay Bardağı Çiğ Badem
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Çay Kaşığı Tarçın
1 Litre Sıcak Su
Tuz
Karabiber
Lokum köfteyi paketteki talimata göre pişirin.
Bademleri ve kuş üzümlerini sıcak suda bekletin ve bademlerin kabuklarını soyun.
Bir tencerede tereyağını eritin.
Bulguru ilave edin ve kavurun.
Kuş üzümü, tuz ve karabiber ekleyin ve kaynar su dökün.
Tencerenin kapağını kapatarak pilav suyunu çekene kadar pişirin.
Bademleri ilave edin.
En son üzerine tarçın serperek Pınar Kasap Köfte ile servis edin.
|
|