125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
3 - 3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
İsteğe bağlı:
Damla çikolata, fındık, ceviz, tarçın veya kakao
Tereyağını ve pudra şekerini yoğurma kabına alın. Güzelce karıştırın.
Yumurtayı ve sıvı yağı ekleyip tekrar karıştırın.
Vanilin ve kabartma tozunu ekleyin.
Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
İsteğe bağlı olarak damla çikolata veya ceviz ekleyebilirsiniz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 170°C fırında 15-20 dakika kadar pişirin (çok kızarmamasına dikkat edin).

|