| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Klasik Güllaç Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
| 
 |  
| Klasik Güllaç |  
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc48129 Gönderme Tarihi: 05.Mar.2010
 2,442 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Malzeme:
 3 litre süt
 500 gr toz şeker
 500 gr çilek
 250 gr badem veya fındık içi
 1 paket güllaç yaprağı
 1 çorba kaşığı gül suyu
 Süslemek için :
 çilek reçeli
 taze çilek
 Rulokat
 
 Süt ve tozşekeri kaynatın. Ocaktan alıp gül suyu ile tatlandırın. Güllaç yapraklarını hazırladığınız sıcak sütlü karışımla ıslatarak dikdörtgen bir tepsiye (en fazla 40x30 cm) aktarın. Her katın arasına file badem veya fındık içi serpin. Malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Kalan sütlü karışımı güllaçların üzerine dökün. Buzdolabında en az yarım saat kadar beklettikten sonra dilimleyin. İsteğe göre dilimlenmiş taze çilek, süzülmüş çilek reçeli ve rulokat ile süsleyip soğuk servis yapın.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |