https://www.cumhuriyet.com.tr
500 gr kuzu boyun veya kaburga eti (kemikli)
2 büyük havuç
3 orta boy patates
1 küçük şalgam
1 soğan
1/2 su bardağı arpa (isteğe bağlı)
1 tutam kekik veya İzlanda’da yaygın kullanılan yabani otlar (örneğin: lovage)
1.5 litre su
Tuz, karabiber
Derin bir tencereye kuzu etlerini koyun, 1.5 litre suyu ekleyin. Kaynadıktan sonra üzerindeki köpükleri alın ve orta ateşte 30 dakika pişirin.
Havuç, patates, şalgam ve soğanı soyup iri küpler halinde doğrayın.
Et suyuna tüm sebzeleri ve arpayı ekleyin. Tuz, karabiber ve kekik serpiştirin.
Tüm malzemeleri 45 dakika kadar kısık ateşte, kapağı kapalı şekilde pişirin.
Et kemikten kolayca ayrıldığında hazırdır. Kemikleri çıkarıp etleri doğrayarak çorbanın içinde bırakın.

|