| 
 
 
 | 
Kızarmış Yumurtalı Karnabahar Waffle | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc174892 
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2023 
340 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.karaca.com
 
 
1/2 baş karnabahar çiçeklerine ayrılmış
 
1/2 adet orta boy soğan doğranmış
 
2 adet büyük boy yumurta
 
1/2 su bardağı tam buğday unu
 
1/2 çay kaşığı toz zerdeçal
 
1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
1/4 çay kaşığı karabiber
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
Karnabaharı çiçeklerine ayırın ve sert kısımlarını kesin.
 
Bir tencereye alın ve üzerini geçene kadar su ekleyin.
 
Karnabaharlar orta yumuşaklığa gelinceye kadar haşlayın.
 
Ayrı bir kapta yumurta ve sütü çırpın. Üzerine un ve tuzu ekleyerek karıştırın.
 
Haşlanan karnabaharları bu karışıma bulayın. Kızgın yağda kızartın.
 
Fazla yağını süzdükten sonra servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |