| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kızarmış Pasta | 
 
  | 
BILDIRCIN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2006 
Mesajlar: 95 Şehir: Berlin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3978 
Gönderme Tarihi: 22.May.2006 
2,252 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
Hamuru için:
 
2 su bardagi un
 
Yarim tatli kasigi tuz
 
Yarim tatli kasigi tarçin
 
2 yemek kasigi pudra sekeri
 
2 yemek kasigi sivi yag
 
1 yemek kasigi limon suyu
 
7 yemek kasigi maden suyu
 
Kizartmak için yeteri kadar sivi yag
 
Kremasi için :
 
3 adet yumurta
 
Yarim su bardagi toz seker
 
2,5 yemek kasigi un (silme)
 
1 su bardagi süt
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Unun ortasini açin. Tuz, tarçin, pudra sekeri ile karistirin. Sivi yag, limon
 
suyu ve maden suyu ekleyin. 5 dakika yogurun. Humuru 1,5-2 saat oda
 
sicakliginda dinlendirin. Hamuru iki esit parçaya ayirin. Unlanmis tezgaha
 
kalinca açin. Ortadan ikiye katlayip tekrar açin. Bu islemi 3-4 kez
 
tekrarlayin.
 
Hamuru unlanmis bir oklava ile çok ince açin. 10 cm çapinda yuvarlaklar
 
kesin. Yagi isitip elde ettiginiz hamur parçalarini bu yagda kizartin.
 
Kremayi hazirlamak için yumurta sarisini sekerin yarisi ile mikserde çirpin.
 
Mayonez kivaminda açik sari bir karisim elde edince un ilave edin. Sütü
 
kalan seker ile kaynatin. Kaynamis sekerli sütün yarisini yumurta sarisina
 
ekleyin. Sonra tüm malzemeyi süt tenceresinde birlestirin. Kisik ateste
 
kaynama derecesine getirip 2 dakika pisirin.
 
Vanilyayi ekleyip atesten alin. Sogurken üzeri kabuk tutmamasi için pudra
 
sekeri serpin. Kizarmis hamurun üzerine bolca krema koyup mevsim
 
meyveleri ile süsledikten sonra servise sunun
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kızarmış Pasta Tarifleri Çikolatalı Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |