1 çay bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı margarin
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Aldığı kadar un
Kızartmak için;
Ayçiçeği yağı
Üzeri için;
1 fincan çikolatalı sos
Yumurta, margarin, süt, rendelenmiş limon kabuğu, vanilya ve toz şekeri yoğurma kabına alıp karıştırın.
Kabartma tozunu ve kulak memesi kıvamına gelinceye kadar da yavaş yavaş unu ekleyin.
Hafif unladığınız tezgahta hamurunuzu 1 cm kalınlığında açın.
Yuvarlak bir kalıpla kesip, ortasını da daha ufak bir yuvarlak kalıp ile kesip simit şeklini verin.
Kızartma tencerenizde ayçiçeği yağınızı kızdırın.
Hazırladığınız halkaları kızdırdığınız yağda üzerleri kızarıncaya pişirin.
Fazla yağını alması için kağıt havluya dizin.
Üzerine çikolata sosu gezdirip servis yapın.
|