| 
 
 500 gr karnabahar
 100 gr İçim Kaşar Peyniri, rendelenmiş
 100 gr İçim Süt
 100 gr un
 60 gr mısır unu
 60 gr galeta unu
 2 adet yumurta
 1 dal taze nane yaprağı
 Kızartma yağı
 Tuz
 Karabiber
 
 Bir yumurtayı İçim Sütle çırpın. Un, bir tutam tuz ve karabiberi karışıma ekleyin. İçim Kaşar Peyniri, kalan yumurta ve galeta ununu ekledikten sonra homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Bulamaç elde edene kadar tel çırpıcı ile çırpmayı sürdürün. Karnabaharı tencereye alıp üzerine su ekleyin ve ocağa koyun. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika haşlayın. Haşlanan karnabahar çiçeklerini süzerek suyun altında soğutun ve kurulayın.
 Karnabaharları bir kaba aktarın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp önce hazırladığınız bulamaça daha sonra mısır ununa iyice batırın. Karnabahar toplarını kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartın. Kızaran topları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını yüzdürün. Üzerlerine tuz serpiştirip nane yaprakları eşliğinde sıcak servis edin.
 
 
  
 
 |