|
Kızarmış Kabarcık Tatlısı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc114521
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2016
1,560 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
Hamurun üzerine sürmek için:
1/2 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
Kızarmak için:
Sıvıyağ
Üzeri için:
Antepfıstığı
Şerbet için gereken malzemelerin hepsini karıştırın kaynatın, kıvama gelince altını kapatıp soğutun. Derin bir kaba süt yumurta sıvıyağ kabartma tozu tuz ve un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapın. Hamuru iki ye ayırın 10 dk dinlendirin. Unlu zeminde oklavayla incecik açın. ½ su bardağı sıvı yağın yarısını eşit bir şekilde hamurun üzerine yayın. Rulo gibi kıvırın. düz dilimleyin. Düz keserseniz kabarcık gibi oluyor.) Dilimlediğiniz hamuru merdane ile kestiğiniz yerden bastırın. Bol kızgın yağda kızartın. Soğuk şerbete atın. Yeşil antepfıstığı ile servis yapın.
|
|