| 
 | 
| Kızarmış Hamsi Buğulama (Karadeniz) | 
|  | şeker Aşçı
 
  
 Kayıt: 09.11.2007
 Mesajlar: 13
 Şehir: istanbul
 | Kısa URL: https://ml.md/lc20266 Gönderme Tarihi: 28.Arl.2007
 2,619 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 malzemeler
 1 kilo hamsi
 2 orta boy soğan
 yarım demet maydonoz
 5 yemek kaşığı mısır unu
 1 adet limon
 yeterince yağ
 
 Hamsiler kılçıklarıyla beraber ayıklanır tuzlanır.tuzu çekmesini beklerken soğanlar ve maydonoz kesilir
 soğan ve maydonoz karıştırılır.tavaya yağ koyup balıklar mısır ununa bulanarak tavada pişirilir.
 Son pişen balıkları ters çevirirken ateş kapatılır. Tavadaki balıkların üzerine soğan maydonoz karışımının birazı dökülür. Üzerine pişen balıklar konulur. Tekrar maydonoz soğan karışımı dökülür.isteğe göre üzerine limon halka halka kesilerek yerleştirilir. Tavanın kapağı kapatılarak yarım saaat kadar altı pişene kadar hafif ateşte pişirilir. Afiyet olsun
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |