| 
 
 
 | 
Kızarmış Etli Köfte (Elazığ) | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167568 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2022 
337 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Elazığ il Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 
1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
 
500 gram yağsız kıyma
 
1 çay bardağı soğuk su
 
1 yemek kaşığı kuru reyhan
 
1/2 demet maydanoz
 
1 adet kuru soğan
 
Tuz
 
Kızartmak İçin:
 
2-3 adet yumurta
 
Sıvı yağ
 
 
Derin bir kabın içine önce bulgur sonra yağsız kıyma koyulur.
 
Arkasından soğanlar küçük küçük doğranır.
 
Maydanozlar küçük küçük olarak kıyılır.
 
Doğranan soğana reyhan, tuz ve maydanozlar eklenir.
 
Bulgur ve kıymaya ilave edilerek iyice yoğrulur.
 
Yağrulan köfte harcı macun kıvamına getirilir.
 
Bu harçtan cevizden büyük parçalar kopartılıp elle yassı şekil verilir.
 
Diğer tarafta bir tenceye yeterince su koyulur.
 
Suya tuz ilave edilir ve kaynamaya bırakılır.
 
Kaynar tuzlu suya hazırlanan köfteler bıraklır ve 10 dakika kadar haşlanır.
 
Haşlanan köfteler suyun dibinden suyun üstüne çıkınca kevgirle alınır.
 
Kevgirle alınan köfteler bir süzgeç içerisinde süzdürülerek ılımaya bırakılır.
 
Bir kaba yumurtalar kırılır ve tuz ilave edilerek çırpılır.
 
Ilıyan köfteler tek tek yumurtaya batırılarak her yeri yumurtaya bulanır.
 
Bir tavaya kızartma yağı konur ve yağ kızdırılır.
 
Kızgın yağa ılıyan köfteler teker teker konularak kızartılır.
 
Sıcak olarak servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |