500 gram taze bakla içi
250 gram dana kıyma
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 silme tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
Soğanları kabuklarından ayırın yıkayın ve ince bir formda doğrayın.
Bir tencere içerisinde zeytinyağını ısıtıp doğranan soğanları içerisine ekleyin.
Kıymayı ilave edin, rengini değiştirip, önce suyunu salıp sonra tekrar çekene kadar kavurmaya devam edin.
Salçayı ilave edin salçaların kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
Üzerine baklaları ilave edip biraz kavurun.
Ardından baklaların üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin.
Baharatlarını ekleyip kapağın kapatın.
Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın. Bu şekilde yaklaşık 50 dakika kadar pişirin.
Baklalar tamamen yumuşadıysa yemek pişmiş demektir.
Üzerini maydanoz ile süsleyip servis edebilirsiniz.
|